1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erken final gibi maç
Erken final gibi maç

Erken final gibi maç

KTFF Kıbrıs Kupası çeyrek finalinde erken final niteliğinde bir maç oynanacak. Gerçekleşen kura çekiminde Küçük Kaymaklı ile Yenicami yarı finalist olabilmek için mücadele edecek

A+A-

BERKALP “KUPA’YA KİLİTLENDİK”... “K.Kaymaklı kupalara alışkın bir takım. Dokuz yıldır kazanamadığımız bu kupayı kazanmak için kilitlendik”

EMİROĞLU “ÇİFTE KUPA İSTİYORUZ”... “Yenicami olarak hem ligde, hem de Federasyon Kupası’nda şampiyon olmak istiyoruz”

Necmi Belge


Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun kurulduğu 1955 yılından beri organize ettiği, 1988 yılına kadar Kıbrıs Kupası ismi ile oynanan ve bu tarihte Federasyon Kupası adını alan kupada 2012-2013 çeyrek final kuraları dün, Futbol Federasyonu Ahmed Sami Topcan Salonu’nda çekildi.
Çekilen kurada, en dikkati çeken eşleşme, halen Telsim Süper Lig şampiyonluğunda iddialı olan lig ikincisi Yenicami ile üst üste aldığı yenilgiler ile şampiyonluk yarışından kopan K.Kaymaklı arasındaki eşleşme oldu.

İkisi de kupaya hasret
Erken final olarak, ntelendirilen maçardan biri olan K.Kaymaklı-Yenicami karşılaşması tek maç eleme usülü ile 21 veya 22 Mart 2013 tarihleri arasında yer alacak.
Bu bağlamda, iki takımın Federasyon Kupası yolculuğunu incelendiğinde K.Kaymaklı’nın 6, Yenicami’nin 5 şampiyonluğu bulunuyor.
K.Kaymaklı ilk kupasını 28 Mayıs 1980 tarihinde MTG’yi 1-0 yenerek alırken, son kupasını 29 Mayıs 2004 tarihinde finalde ilk  kez karşılaştığı Yenicami’yi 2-1 mağlup ederek kazanmıştı.
Yenicami ise, ilk kupasını 3 Haziran 1962 yılında Baf Ülkü Yurdu’nu 5-2, son kupasını ise 18 Mayıs 2003 tarihinde Mağusa Türk Gücü’nü 2-1 yenerek kazanmıştı.
K.Kaymaklı 9, Yenicami ise 10 yıldır Federasyon Kupası’na hasret. YENİDÜZEN olarak, bu önemli derbi hakkında her iki teknik direktörein görüşlerini aldık.  
  
Berkalp “Federasyon Kupasınına kilitlendik”
Geçtiğimiz hafta Lapta yenilgisinin ardından görevinden istifa eden Teknik Direktör Enver Sedat Simavi’nin yerine takımın başına getirilen Cenk Berkalp, K.Kaymaklı’nın şampiyonluklara alışkın bir takım olduğunu ve dokuz yıldır kazanamadığı Federasyon Kupası’na kilitlendiklerini açıkladı.
Görevi kabul ederken, K.Kaymaklı başkanı Ali Başman ile yaptığı konuşmada Başkan Başman’ın kendisine K.Kaymaklı olarak, Federasyon Kupası’nı istediklerini söylediğini aktardı.
Berkalp devamla, Ligde kazanacakları maçlarla Federasyon Kupası’ndaki dialarını devam ettireceklerini dile getirirken, 15 gün sonra yer alacak olan Yenicami maçına, ligdeki  Göçmenköy ve Türk Ocağı maçlarını kazanarak çıkmak istedikerini belirtti.
Takım ile gerçekleştiridiği iki günlük antremanda futbolcularının çalışmalarından ve hırslarından memnun olduğunu ifade eden Berkalp, dünyanın her yerinde olduğu gibi bir antrenör değişikliğinin futbolcular üzerinde olumlu etki yaptığının ve bundan yararlanmak istediklerini vurguladı.
Yenicami maçının, tam bir Lefkoşa derbisi olduğunu anımsatan Berkalp,  Yenicami’nin ligin güçlü takımlarından güçlü biri olduğunu bu nedenle, 15 güne kadar stratejilerini ve çalışmalarını en iyi şekilde yapıp bu zorlu derbiye hazırlanacaklarını sözlerine ekledi.

Emiroğlu “Her iki kupayı da istiyoruz”
Bu sezon, Telsim Süper Lig’de şampiyonluğu kovalayan ve lider Çetinkaya’nın sadece üç puan gerisinde olan lig ikincisi Yenicami’nin başarılı antrenörü Osman Emiroğlu, Federasyon Kupası çeyrek finalinde karşılaşacağı K.Kaymaklı maçı ile ilgili olarak,YENİDÜZEN’e konuştu.
Antrenör Emiroğlu, Yenicami olarak hem Lig, hem de Federasyon Kupası’nı istediklerini söyledi.
Bu karşılaşmanın erken final olup olmadığı konusundaki soruya, sezona başlarken de aynı durumla karşılaştıklarını dile getiren Emiroğlu, ligde ilk maçlarını K.Kaymaklı ile yaptıklarını anımsattı.
Bu nedenle, çekilen kuraya şaşırmadıklarını ifade eden Emiroğlu, K.Kaymaklı’yı yenmek için sahaya çıkacaklarını iddia etti.
Emiroğlu, zor günler geçiren Kaymaklı’nın bu maçı bir toparlanma maçı olarak gördüğünü belirtirken, K.Kaymaklı maçının zor geçeceğini tahmin ettiğini ancak, kendilerinin de Federasyon Kupasını istediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1495 defa okunmuştur
Etiketler :