1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erkeklere ikinci eş bulma sitesi kurdu
Erkeklere ikinci eş bulma sitesi kurdu

Erkeklere ikinci eş bulma sitesi kurdu

Azad Chaiwala isimli kişi kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak erkekler için ikinci bir eş bulma sitesi açtı. İngiltere'de yaşayan Azad Chaiwala, sitenin kadınlar için de faydalı olduğunu söyledi.

A+A-

İngiltere'de tek eşli evlilik yasal olsa da  ancak bu uygulamanın yasal olduğu ülkelerde yapılması durumunda İngiltere'de de tanınıyor. Ayrıca İngiltere'de kayıt dışı dini nikah yapmayı yasaklayan bir yasa da yok.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Chaiwala, "İkinci eş bulma sitesi kendi ihtiyaçlarımdan ortaya çıktı, benim durumumda bulunan başka kişilerin de olabileceğini düşündüm. Bunun daha aldatıcı yolları da var, metres, fuhuş gibi ve bunlar iyi ilişkiler değil. Benim sitemde bunu daha onurlu bir şekilde yapmak mümkün" diye konuşuyor.

100 bin kişi üye oldu 

Sitesine 100 bin kişinin üye olduğunu, erkeklerin kadınlara oranının üçe bir olduğunu söyleyen Chaiwala, bunun yalnızca erkeklere hizmet eden bir site olmadığını savunarak şöyle konuştu: "Bir elin nesi var, iki elin sesi var; bir erkek bunu tek başına yapamaz. O kadar çok başarılı evliliğe vesile olduk ki; kadınlar artık buraya kendileri üye olmak istiyor. Bu tür bir ilişkiyi kendileri tercih ediyorlar."

'Cinsiyet eşitliği konusunda engel yaratır' 

Chaiwala, ana fikrin "daha büyük ve daha iyi aileler" kurmak olduğunu öne sürse de herkes kendisiyle hemfikir değil. Durham Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tom Brooks, yalnızca erkeklerin tek eşli olduğu evliliklerde kocanın birden fazla eş seçtiğini ve aileye girecek kişilerin kim olacağı konusunda tek karar vericinin erkek olduğunu söylüyor:

"İngiltere'nin daha fazla eşitlik için çabaladığı, cinsiyet eşitliği için adımlar atmaya çalıştığı bir dönemde böyle bir şeyin bir engel yaratacağını düşünüyorum."

 

Bu haber toplam 2452 defa okunmuştur
Etiketler : , ,