1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erk: Fransa’daki saldırı karşısında büyük üzüntü içindeyiz
Erk: Fransa’daki saldırı karşısında büyük üzüntü içindeyiz

Erk: Fransa’daki saldırı karşısında büyük üzüntü içindeyiz

Erk, “Fransa’nın başkenti Paris’te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’nun ofisine düzenlenen dehşet verici saldırı karşısında büyük üzüntü içinde olduklarını” söyledi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Sekreteri Kutlay Erk, “Fransa’nın başkenti Paris’te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’nun ofisine düzenlenen dehşet verici saldırı karşısında büyük üzüntü içinde olduklarını” söyledi.

Erk yayımladığı mesajda, toplumsal etkileri çok tehlikeli olan bu saldırının ardından dünya kamuoyunu sağduyulu davranmaya, ifade özgürlüğünü eskisinden daha güçlü şekilde savunmaya davet etti.

Dinler arası hoşgörünün hakim kılınacağı, nefret ve ayrımcılığın son bulacağı, insanların dini inanç ve özgürlüklerini dilediği gibi yaşayabildiği, kimsenin düşüncesini ifade etmesi nedeniyle ölmediği bir dünya yaratmak için zaman kaybetmeden dünya ülkelerinin dayanışma içine girmesi gerektiğini söyleyen Erk, bu tür katliamlara artık bir son verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Terörün önüne geçmek için köklü girişimler yapmanın olgun devletlerin görevi olduğunu belirten Erk, “Bu duygularla Fransa’da yaşanan katliamı lanetler, hayatını kaybeden 12 dünya vatandaşının ailelerine ve Fransa halkına baş sağlığı dilerim” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur