1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erk, CTP-PM'de yaşananları anlattı
Erk, CTP-PMde yaşananları anlattı

Erk, CTP-PM'de yaşananları anlattı

“Tansiyon zaman zaman yükseldi ancak demokratik bir tartışmaydı”

A+A-

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Pazar günü yapılan 10 saatlik Parti Meclisi toplantısına yönelik açıklamalarda bulundu


- 70’e yakın katılımcı, 7 saat aktif süren toplantı gerçekleştirdi, 33 hitap yapıldı
- Zaman zaman tansiyon yükseldi, tansiyon yükselmesi, beklentinin altındaydı
- Tüzük Kurultayı ve yeniden yapılandırmayı Örgütlenme Sekreteri gündeme getirdi
- Toplantıya kaybeden belediye başkanları ile bakanlar da katıldı.
- En dikenli konu; yeniden yapılanma. Seçilmişlere sınırlandırma da gündemde

YENiDÜZEN Haber Merkezi

Cumhuriyetçi Türk Parti Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, 29 Haziran Yerel Yönetim Seçimlerinin ardından ilk kez toplanan Parti Meclisi’ni değerlendirdi, “tansiyon zaman zaman yükseldi ancak tansiyon yükselmesi beklentimizin altındaydı, demokratik bir tartışmaydı” dedi.
Pazar günü Acapulco Otel’de 10 saatlik toplantı gerçekleştiren Parti Meclisi’nin 7 saat aktif olarak çalıştığını söyleyen Erk, 7 saatte 33 hitabın yapıldığını belirtti.
Toplantının CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladığını ifade eden Kutlay Erk, hem Türkiye ziyareti hem de yerel seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmeler yapıldığını dile getirdi.
Dün, Kıbrıs TV’de Ali Baturay’ın sunduğu Markaj programına katılan Kutlay Erk, değerlendirmelerde bulundu.

“Daha yüksek tansiyon beklerdik”

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, yapılan Parti Meclisi toplantısını ‘üretken’ olarak değerlendirirken, “Zaman zaman tansiyon yükselmedi mi? Tabi ki yükseldi. Ancak biz daha yüksek tansiyon da beklerdik. Arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.
“Arkadaşlar çok iyiydi, gayet iyi bir toplantı oldu. Tansiyonun yükselmesi tartışma içerisinde kaldı. Herkes konuşanı dinledi” diyen Erk, “70’e yakın katılımcı oldu. Kaybeden belediye başkanları ve bakanlar da toplantıya katıldı” bilgisini de paylaştı.

“En diken konu; yeniden yapılanma”

Parti Meclisi’nde Tüzük Kurultayı’nın yapılması ve yeniden yapılandırma konusunun karara bağlandığını da belirten Erk, “En diken konu yeniden yapılanma” dedi.
Erk, “2011 kurultayında Tüzük Kurultayı da yapılmak istenmişti ancak o dönem ‘bırakın yeni gelecek yönetim yapsın’ denildi. Ve iç tartışmalar yapıldı, yeniden yapılanma konusunda uzlaşılamamıştı” hatırlatması yaptı
Ancak partinin büyüdüğünü, ülke şartlarının değiştiğini, dünyada gelişmeler olduğunu ifade eden Erk, “Şu an 1 genel başkan 9 Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve 65 kişilik Parti Meclisi üyesi var. Hem parti büyüdü hem de konu kapsamları genişledi. Bizim bu konulara yeterli örgütleme sağlayabilmemiz için yeniden yapılanmalıyız” dedi.
Yeniden yapılanma konusunu açan Erk, “MYK üyesi sayısı 10-15 olabilir, bir genel sekreterin yanı sıra asbaşkanlar olabilir, gölge kabine gölge Merkez Yönetim Kurulu olabilir” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
“Ancak herkesin kendine göre modeli var” diyen Erk, “Bir şekilde tüm modelleri kaynaştırmamız lazım” şeklinden konuştu.
Seçilmişlere sınırlandırma konusunda geçmişte 2 kez girişim yaptığını da aktaran Erk, “Bu 3’ncü olacak. Umarım bu defa başarırız” dedi.
Tüzük Kurultayı’nı ve yeniden yapılandırma konusunu Parti Meclisi’nin gündemine Merkez Yönetim Kurulu üyesi Örgütlenme Sekreteri Niyazi Düzgün’ün de getirdiğini belirten Erk, “Bu yıl umarız Tüzük Kurultayını yaparız” ifadesinde de bulundu.

Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur