1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Erhürman’dan ‘Kırsal Kesim’ tepkisi: UTANIN
Erhürman’dan ‘Kırsal Kesim’ tepkisi: UTANIN

Erhürman’dan ‘Kırsal Kesim’ tepkisi: UTANIN

Demokrasiye zerre kadar inananların seçime son dakika siyasi menfaat devşirmeyi kendi ahlakına sığdırmayacağına vurgu yaptı.

A+A-

 

Meltem Sonay

 

Saat: 11:35

İçişleri Bakanı’ndan ‘YURTTAŞLIK’ açıklaması:

“Elimizde ne varsa, 9 (1) b’den c’den vatandaş yaptık”

Erhürman’dan sonra kürsüye gelen İç işleri Bakanı Kutlu Evren, çalışmayı senenin başında başlattığını ve parti ve hükümet programında da bu çalışmanın olduğunu belirtti.

“Bütün partiler yaptı ben de iyi niyetle devam ettirmeye çalıştım”, Eylül, Ekim gibi programın yapıldığını ancak bazen uyulduğunu, bazen uyulamadığını, sürecin uzadığını savunan Kutlu Evren, hediye gibi göründüğünü ama önceden ayarlama yapıldığını ileri sürdü.

Evren’in ifadeleri şöyle:

“Zaman olarak ters bir zamana geldiğini düşünürseniz belki doğrudur ama erken seçimin de gündeme gelmesi ile arkadaşların ‘aman dağıtın’ baskısı ile ben de zor duruma düştüm.

Vatandaşlık konusunda ise, bu konunun hükümetin politikası olduğunu söylemiştik, ne varsaydı elimizdeki müracaatlardan 9 (1) b’den c’den yaptık.

Hepsinin de gerekçesi vardır.”


Erhürman: Utanın!

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ‘Kırsal Kesim Arsası dağıtımı’na ilişkin konuşma istemi ile kürsüye geldi, ‘Patronaj’ sistemine işaret etti.

Patronaj sisteminde, iktidardaki partilerin halka menfaat dağıtarak destek almayı murat etiğini ancak bunun bile bir ahlakı olduğunun altını çizdi.

Demokrasiye zerre kadar inananların seçime son dakika siyasi menfaat devşirmeyi kendi ahlakına sığdırmayacağına vurgu yaptı.

Seçime 60 gün kala, kırsal kesim arsası hak sahipliği belgelerinin verilmesi için Başbakan’ın da katıldığı törenler düzenlendiğine, bu törenlerde arbedeler çıktığına, başka yerlerde arbede çıkabileceği için toplantıların da iptal edildiğine işaret eden Erhürman, “Nasıl utanılmıyor bundan? İnsanları birbirine düşürmekten nasıl utanmıyorsunuz? Seçileceksiniz de ne olacak yani? Kuş konduracaksınız?” şeklinde konuştu.

Erhürman’ın ifadeleri şöyle:

“Ayıptır günahtır… Madem bu kadar hak görüyorsunuz bunu, 50 gün daha bekleseniz. Kafanızı yastığa koyduğunuzda, kendi kendinize kaldığınızda rahat mısınız? Bilin ki bu hiç unutulacak bir şey değil. O köylerde o insanların arasında kavga çıkarmayı göze alacak kadar kendinden geçip, nasıl yüzlerine bakacaksınız merak ederim.”


Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı.

Genel Kurul toplantısı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in başkanlığında saat 11.10’da başladı.

Toplantının gündeminde, “Cumhuriyet Meclisi Seçimlerinin Yenilenmesine İlişkin Karar Önerisi” bulunuyor.

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü gündeminde ayrıca, “Personel ve Kamu Yönetimi Müsteşarlığı (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı; Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (Değişiklik No: 2) Yasa Tasarısı; Sayıştay Komitesi’nin Büyükkonuk Belediyesi’nin 2008 Mali Yılı Sayıştay denetim raporuna ilişkin raporu; Birleştirilmiş Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi; Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi; Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik No: 3) Yasa Tasarısı; Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik No:2) Yasa Tasarısı; Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nin Sevim Süreç’in dilekçesine ilişkin komite kararına TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli’nin itirazına ilişkin raporu; Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nin 19 Ekim ve 26 Ekim 2017 tarihli toplantılarında aldığı kararları gösteren cetvel; Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nin Esen Güral’ın, Çiğdem Besimler Kavaz’ın, Güner Çobanoğlu’nun ve Suat Nailler ile Tijen Nailler’in başvurusu üzerine hazırladığı denetçi raporları” bulunuyor. (tak)

Bu haber toplam 3074 defa okunmuştur
İlgili Haberler