1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erhürman: Yolsuzluk iddialarının üstü örtülmeyecek
Erhürman: Yolsuzluk iddialarının üstü örtülmeyecek

Erhürman: Yolsuzluk iddialarının üstü örtülmeyecek

Başbakan Tufan Erhürman “Başka bir söz kullanmak istemiyorum ama bu ‘düzey’ beni gerçekten üzüyor...”

A+A-

Başbakan Tufan Erhürman, hükümetin yolsuzluk iddiaları konusundaki tavrının net olduğunu, hiçbir iddianın üstünün örtülmeyeceğini ama soruşturmanın gizliliği ve masumiyet karinesi ilkelerinin de ihlal edilmeyeceğini ve soruşturmaların siyasi malzeme yapılmayacağını söyledi. Başbakan Erhürman, eşinin sağlık sorunları dolayısıyla yurt dışında olduğu için Meclis çalışmalarına katılamayan TDP Mağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli'nin Meclis'te bulunamamasıyla ilgili yorumlardan üzüntü duyduğunu ifade etti.

“Angolemli’nin durumunu koltuk isteğine bağlayarak akılları sıra hükümette çatlak görüntüsü yaratmak isteyenler” bulunduğunu kaydeden Başbakan Tufan Erhürman “Başka bir söz kullanmak istemiyorum ama bu ‘düzey’ beni gerçekten üzüyor...” dedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başbakan Erhürman şöyle dedi:

“Yolsuzluk iddiaları konusunda tavrımız net. Hiçbir iddianın üstü örtülmeyecek, iddiaların hukuki gerekleri yerine getirilecek. Ama hiçbir iddia ile ilgili olarak da ‘soruşturmanın gizliliği’ ve ‘masumiyet karinesi’ ilkeleri ihlal edilmeyecek, soruşturmalar siyasi malzeme yapılmayacak.”

Bu haber toplam 1914 defa okunmuştur