1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erhürman: Talimatlara uyun
Erhürman: Talimatlara uyun

Erhürman: Talimatlara uyun

Başbakan Tufan Erhürman, KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi ile birlikte basın toplantısı düzenliyor.

A+A-

Başbakan Tufan Erhürman, KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi ile birlikte basın toplantısı düzenliyor.

ERHÜRMAN;

“Dün öğleden sonra saatlerinden beri ‘kriz masası’ olarak çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar tespit edilen 3 gencimizi yitirmiş olmamız en üzücü, acı verici durum. 1 gencimizin arama kurtarma faaliyetleri de sürüyor. Bugün itibarıyla daha yüksek yağış beklentisi vardı, bugünkü haritalar biraz daha altını gösteriyor. Okullarla ilgili kararı yarına da yansıtma kararı verdik. Tedbir amaçlı okullar yarın da tatil olacak

Ciklos’tan sonra Vuni Palace bölgesinde de ciddi hasar var. Oraları kullanılamaz hale geldi. Onlarca araç denize sürüklendi. Turistler başka otellere nakledildi. Can kaybı önlendi, ciddi hasar var.

Arama kurtarma faaliyetleri için Türkiye’den de yardım teklifi geldi. Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığımıza bunu bildirdik. Alsancak ve Lapta’da da ciddi maddi hasar var. Özellikle Alsancak’taki sorunun temelinin deredeki sıkıntı olduğu görülüyor. Belediye Başkanı ile de görüştük. Mal sahiplerinin izin vermemesi nedeniyle zamanında müdahale yapılamamış. Orada gerekli çalışmanın yapılması için destek vereceğimizi söyledik.

Bir iki gün daha bu felaket yaşanabilir. Sakin olmamız lazım. Çok ciddi acılar var. Dayanışma içinde olmamız lazım. Sahada görev yapan tüm görevlilerimizin talimatlarına eksiksiz riayet etmemiz lazım.

Olağan dışı bir dönemden geçiyoruz. Çok fazla gerekli olmadıkça özellikle uyarı yapılan yolları kullanmaktan kaçınmak gerekiyor.

Buradaki masa 24 saat aralıksız görev yapmaya devam edecek. Riskli bölgelerle alınan önlemler var. Basın aracılığı ile sürekli bilgilendirme yapılacak. Lütfen bu bilgilendirmeler takip edilsin ve uyarılar dikkate alınsın. Çok gerekli olmadıkça yağışın olduğu yollara çıkılmasın.

Biz bu süreci dayanışma içinde en az zararla atlatmaya çalışacağız.

Maddi hasar bir şekilde giderilir ama kaybettiğimiz canları geri getiremeyiz. Acıları içimizde. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum"

Bu haber toplam 2504 defa okunmuştur