1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erhürman: “Devlet yönetmek ciddiyet ister”
Erhürman: “Devlet yönetmek ciddiyet ister”

Erhürman: “Devlet yönetmek ciddiyet ister”

“Maliye ve Başsavcılık olumsuz görüş veriyor. Biz ana muhalefet olarak meclise giriyoruz. Başbakan yok, Maliye Bakanı yok. Bu insanlar emekli olunca para nerden bulunacak? Bütçede düzenleyiniz onaylayalım dedik.”

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Devlet yönetmek ciddi bir iş, yaptığınız işi ciddi yapıp sorumluluk üstlenmek lazım diye konuştu. Erhürman, polisle ilgili yasayı “Bütçede tadilat yapın, Meclis’e getirin, oy birliğiyle geçirelim” dediklerini anımsatarak, hükümetin bunu yapmadığını ifade etti. Bütçede gerekli düzenleme yapılmadan bunun mümkün olmadığımı anlatan Erhürman, “Polisin durumunu çok iyi biliyoruz, ancak, bütçede karşılığı olmayan bir adımı atarak sorumsuzluk yaparsak, duvara toslardık” dedi. Erhürman şöyle konuştu: “Başsavcılık, polis ve askeri eşit saymak doğru değil demiş ve ben başsavcılığa katılmadığımı anlattım. Polisin çalışma koşullarını bildiğimi söyledim. Komitede onayladık, Maliye bütçeyi de çalışırsa Meclis’te onaylarız, dedik. Ben hemşireler, gardiyanlar, askeri sivil kadrolar ya da başka kimi uzmanlıklar için de farklı düzenlemeler gerektiğini düşünürüm. Sorunum nerde: Bekliyordum ki Maliye bu konuda çalışma yapsın. Bu yapılmadı. Maliye ve Başsavcılık olumsuz görüş veriyor. Biz ana muhalefet olarak meclise giriyoruz. Başbakan yok, Maliye Bakanı yok. Maliye’den görüş istiyoruz. Bu insanlar emekli olunca para nerden bulunacak? Bu nedenle diyoruz, sorumlu davranmak zorundayız” Erhürman, Kıbrıs Genç TV'de yayınlanan “Er Meydanı” isimli programda Mustafa Alkan'ın sorularını yanıtladı.

 

“Geçiciler kanayan yara”

Erhürman, “geçici işçiler” konusunda şunları söyledi: “Geçiciler kanayan yara. 1100'ün üstünde geçici personel var. Yasa geçti biz ret oyu verdik. Geçicilerin statüsünü anlatmak isterim. Hiçbir iş güvencesine sahip değiller. Geçici oldukları halde asıl ve sürekli görev yapıyorlar. Anayasa Mahkemesi'nin 1997'de verdiği karar var. Sınavsız kadrolamaya kalkarsanız eşitsizlik yaratırsınız . Anayasa’nın 8. maddesine aykırı olur. Kamu görevine girişte görevin gerektirdiği nitelikler üzerinden insanlar arasında ayrım yapabilirsiniz. Sadece geçicilerin gireceği bir sınav yapamazsınız. Bana göre doğru yöntem şu: Tapuya mı personel alacaksınız, o konuda bir sınav yapalım ve tapudaki geçiciler de katılsın. Onların da fiili bir avantajı olsun ama dışarıdan da insanlar sınava girebilsin. Bu insanları kapının önüne koyamazsınız. Bir formül gerekir. Anayasa’ya aykırı olduğunu da bile bile CTP böyle bir sorumsuzluk ya da ciddiyetsizliğe onay veremezdi. Seçime gidiyoruz hele bir geçsin de Anayasa Mahkemesi iptal etsin, dersek sorumsuzluk olurdu.” Erhürman, geçicilerle ilgili anayasa mahkemesinde olumsuz karar çıkarsa kendileri ne yapacaklarını bildiğini belirterek, “Biz bu insanlara iş güvencesi vereceğiz ve anayasaya uygun ama fiili avantaj sağlayan sınav sistemi getireceğiz” dedi.

 

“UBP ile koalisyon kurmam”

Erhürman, Ulusal Birlik Partisi ile koalisyon istemediğini söylerken, Başbakan olması halinde Cumhurbaşkanlığı’na aday olmayacağını, çünkü, bu sistemi değiştirmek için Başbakan olarak sorumluluk üstlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Erhürman ayrıca Başbakan Özgürgün’e toplumun karşısında televizyon programlarına katılarak, birlikte tartışma ve ülkenin geleceğini konuşma çağrısı yaptı.

Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur
Etiketler : ,