1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ERHÜRMAN: ANASTASİADİS AÇILIM YAPMAZSA TIKANIR
ERHÜRMAN: ANASTASİADİS  AÇILIM YAPMAZSA TIKANIR

ERHÜRMAN: ANASTASİADİS AÇILIM YAPMAZSA TIKANIR

Crans Montana’da bulunan CTP Lideri Tufan Erhürman BRT canlı yayınında açıklamalarda bulundu. İşte öne çıkan ayrıntılar:

A+A-

Crans Montana’da bulunan CTP Lideri Tufan Erhürman BRT ve Kıbrıs Genç Tv canlı yayınında açıklamalarda bulundu. İşte öne çıkan ayrıntılar:

"Birinci gün itibarıyla beklentiler tarafların maksimalist tarvırlarını ortaya koymasıydı. Türkiye daha ilk günden bir öneri yaparak müzakereyi başlatan ve havayı değiştiren taraf oldu."

"Türkiye masada bir açılım yaptı. Türkiye’nin bunu yapması topu Rum ve Yunan tarafına attı. Alabildiğimiz bilgiler Rum tarafının masada okuduğu belge, bu anlamda aynı şekilde TC açılımına cevap veren bir belge değil."

"Acaba Anastasiadis bir açılım yapar mı bunu göreceğiz. Şua anda top Anastasiadis’in kucağında… Türk tarafı 'biz buraya müzakere etmeye geldik' mesajı verdi. Rum tarafının tavrı şu anda bu açılıma yanıt verecek tarzda değil. Ya bu akşam ya da yarın bir açılım yapması gerekir Anastasiadis’ten. Eğer bu açılım gelmezse bu iş burada tıkanır."

"Herkesin beklentisi Anastasiadis'in açılım yapmasıdır. Bu nasıl olacak göreceğiz ancak burada 'bu şekilde gitmeyecek' şeklinde  durum var."

"Şu anda Anastasiadis'in pozisyonu müzakere etmeye başlamayan bir pozisyondur. Türk tarafı başlangıcı yaptı. Şimdi Anastadiadis'in başlangıcı yapması lazım. Şu anda içinde bulundukları pozisyon şu ana kadar yeterinde istekli olmadıklarını gösteriyor. Türk tarafı daha istekli davranıyor."

"Sıfır asker, sıfır garanti müzakereyi başlatmayan bir pozisyondur. Bunu Anastasiadis de biliyor."

"Bu noktadan sonra bu pozisyon müzakere pozisyonu olarak kabul edilemez. Rum lider müzakereyi başlatmaması ve bu tavrını kabul etmemiz mümkün değil. Ciddi müzakere safhasına geçmesi lazım. Bu şekilde devam ederse hata yapmış olur diye düşünüyoruz."

"Anastasiadis müzakere etmemeye devam ederse 7 Temmuz’a kadar sürmez. Eğer açılım yapılırsa 7 Temmuz'a kadar sürebilir, hatta BM daha da uzaması için hazırlık yaptı."

 

Bu haber toplam 2612 defa okunmuştur
Etiketler :