1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ergenekon zanlısına görkemli karşılama
Ergenekon zanlısına görkemli karşılama

Ergenekon zanlısına görkemli karşılama

Türkiye’de Ergenekon terör örgütünün yöneticileri arasında yer aldığı söylenen ve Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan, ‘Reis’ lakaplı Sedat Peker dün Kıbrıs’a geldi. Ercan Havaalanı’nda ‘krallar!’ gibi karşılanan Peker’i 700’ü aşkın 'Ülkücü' alanın iç

A+A-

Didem MENTEŞ

Türkiye’de Ergenekon terör örgütünün yöneticileri arasında yer aldığı söylenen ve Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan, ‘Reis’ lakaplı Sedat Peker dün Kıbrıs’a geldi. Ercan Havaalanı’nda ‘krallar gibi’ karşılanan Peker’i 700’ü aşkın Ülkücü alanın içinde karşıladı. Özel uçağıyla saat 14:30’da Ercan’a iniş yapan Sedat Peker, uzun konvoylar eşliğinde önce Rauf Raif Denktaş’ın kabrine oradan da Şeyh Nazım Kıbrıs-i dergahına giderek dua etti. Peker, Lefke’deki dergahta kendisini görmek isteyenlerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi, akşam saatlerinde adadan ayrıldı.

Denktaş’ın mezarı başında konuşma yapan Sedat Peker, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Kıbrıs açıklarında varlığı tespit edilen petrolün ve doğalgazın Kıbrıs’a barış getirmesi dileklerinde bulunmasını önemsediklerini söyleyerek, barış adına her şeyi ayakta alkışladıklarını ifade etti.

Polis değil özel güvenlik

Yaklaşık bir hafta önceden gazete ilanlarıyla Kuzey Kıbrıs’a geleceği duyurulan, Reise lakaplı Sedat Peker dün adaya iniş yaptı. Ercan Havaalanı’nda dakikalarca önce yerini alan ülkücüler, alana akın etti. Seda Peker’i görmeye gelen 700’ü aşkın ülkücü, polis güvenliğine zor anlar yaşattı. Yolcu çıkış kapısı Sedat Peker’i görmek isteyenlerle dolup taşarken, alanda çok az sayıda polis ekibinin beklediği görüldü. Özellikle Ercan Havaalanı’nın içerisine girmek için Giden Yolcu kapısından girilmesi gerekirken yaşanan izdiham nedeniyle Yolcu Çıkış Kapısı’ndan içeriye akın edildi.

‘Kurt’ işaretiyle selamladı

Polisin hiçbir önlem alamadığı Ercan’da, Sedat Peker adeta ‘krallar gibi’ karşılandı. Basın dahil olmak üzere ‘özel güvenlik’ ekiplerinin kuş uçurtmadığı alanda, Sedat Peker alkışlarla ve ‘Reis’ sloganlarıyla karşılandı. Eliyle ‘kurt’ işareti yaparak alandan çıkan Peker, aracına gitmekte oldukça zorlandı. Çok sayıda Ülkücü Sedat Peker’i fotoğraf çekmeye çalışırken, kimi  konuşmaya çalıştı, kimi okuması için bazı kağıtlar verdi. Peker, araca binerken oradakilerle sohbet ederek tokalaşırken, yine “kurt işaretiyle” arabasına bindi.

Uzun konvoylar oluştu

Ercan Havaalanı’ndan konvoy eşliğinde alandan ayrılırken, Lefkoşa anayolu araçlarla doldu taştı. Ercan’dan Rauf Denktaş’ın kabrine kadar yolda uzun kuyruklar oluşurken kimi yol kenarında duran bazı ülkücüler, Peker’i selamladı.
Sedat Peker, Rauf Denktaş’ın kabri başına üst düzey koruma eşliğinde geldi. Peker, Denktaş’ın kabri başında dua ederken, bir de konuşma yaptı. Peker, konuşmasının ardından yine konvoy eşliğinde ‘vefa borcunu ödemek’ maksadıyla Şeyh Nazım Kıbrıs-i’nin dergahına gitmek üzere yola çıktı. Peker, Lefke’deki dergâhta kendisini görmek isteyenlerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi.


Ne dedi?

Peker, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“Bu kabirde yatmakta olan cennet mekan Rauf Denktaş, Türk İslam tarihinin yetiştirmiş olduğu en değerli mücahitlerden ve en değerli siyaset adamlarından bir tanesidir. 1974 Barış Harekatı’ndan önce arkadaşlarıyla beraber kurmuş oldukları mücahit komiteleriyle, Kıbrıs Türkü’nü korumak için mücadele etmiş daha sonraki hayatında ise Cumhurbaşkanlığı makamına gelerek, bu mücadelesini taçlandırmıştır. Kardeşlerim, Türk İslam davasına inanan bütün arkadaşlarım, inşallah Allah bizlere de bu kabirde yatmakta olan Rauf Denktaş büyüğümüz gibi saygın bir şekilde hatırlanacak isimler ve hatıralar bırakmamızı nasip eder. Kıymetli dostlarım, bildiğiniz üzeirne 4-5 gün önce ülkemize ziyarete gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kıbrıs açıklarında varlığı tespit edilen petrolün ve doğalgazın Kıbrıs’a barış getirmesi dileklerinde bulunmuştur. Bu dilekler bizler için çok önemlidir.

Barış adına söylenen bu iyi dilekleri, saygıyla ayakta alkışlıyoruz. Ancak yine aynı tarihlerde Siyonist İsrail Sisi’nin Mısır’ı, Güney Kıbrıs KKTC’yi ve Yunanistan dörtlü antlaşmalara ve birlikteliklere imza atarak, burada çıkması muhtemel olan doğalgazın ve petrolün sahiplerinin kendilerinin olması maiyetinde çalışmalar yapmaktadırlar. Bu gayeye güttüklerini biliyor ve hissedebiliyoruz. Buna Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti tabiî ki müsaade etmeyecektir. Ancak onlara söyleyeceğimiz sözümüz var; ‘Barış adına söylenmiş her şeyi çok önemseyerek ayakta alkışlayarak, inandığımızı bilin. Ancak bu antlaşmalar barış için söylenen güzel sözleri tehlikeye atmaktadırlar. Türk İslam davasına gönül vermiş olan milyonlarca Bozkurt, milyonlarca aslan bu düşünce içerisinde olan dünya coğrafyasındaki tüm ülkelere ve devletlere dünyayı cehennem edecek güçte ve kuvvettedir.

Ülkemize ziyarete gelen Hristiyanlık dinin lideri Sayın Papa’nın barış adına söylemiş olduğu güzel sözleri önemsiyoruz. Bu sözler mutlu edicidir. Ancak bu sözleri din adamları söylerken bazı art niyetli devlet görevlileri hem Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hem de bizim devletimiz için hesaplar yapıyorsa ve dünyadaki diğer Müslümanlar ve Türkler için hesap yapıyorsalar, bunun karşılığının olacağını bilmelidirler. Müslüman Türk’e yapılan her zulümüm karşısında mutlaka bir intikam meleği olacağını hiçbir zaman unutmamalıdırlar”

Bu haber toplam 3121 defa okunmuştur