1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Ergenekon' hükümlüsü Peker Kıbrıs'a geliyor
Ergenekon hükümlüsü Peker Kıbrısa geliyor

'Ergenekon' hükümlüsü Peker Kıbrıs'a geliyor

Türkiye’de Ergenekon terör örgütünün yöneticileri arasında yer alan, Turancı olarak bilinen, ‘Reis’ lakaplı Sedat Peker Kıbrıs’a geliyor.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Türkiye’de Ergenekon terör örgütünün yöneticileri arasında yer alan, adı birçok suça karışan ve Ergenekon davasından da hüküm giyen, ‘Reis’ lakaplı Sedat Peker, 29 Kasım’da Kuzey Kıbrıs’a geliyor. “Turancı” kimliğiyle bilinen Sedat Peker’in adaya geleceği bir hafta önceden Eray Kenanoğlu isimli şahıs tarafından bazı basın yayın organlarına ilan verilerek duyuruldu. Gazete ilanında ‘Reisimiz’ diye adlandırılan Sedat Peker’in 29 Kasım’da Kuzey Kıbrıs’a gelmesi merak uyandırdı. Sedat Peker’in özellikle Nisan 2015’de yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi öncesi Kuzey Kıbrıs’a gelmesi dikkat çekti. Turancı Peker’in Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşüp görüşmeyeceği ise merak konusu oldu.

Gazete ilanıyla duyuruldu
Türkiye’de yasadışı örgüt kurarak birçok suça karışan Sedat Peker’in Kuzey Kıbrıs’a geleceği, Kıbrıs’taki çevresi tarafından ilan edildi. Bazı gazetelere fotoğraflı olarak renkli ilanı verilen Peker’in, 29 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te Ercan Havaalanı’nda olacağı duyuruldu. Eray Kenanoğlu tarafından duyurulan ziyaret ilanında ‘dostlara’ davet çağrısı yapılırken, ‘Reisimiz’ ibaresi de dikkat çekti. Gazete ilanında Peker’in geleceği şöyle duyuruldu: “Reisimiz Sayın SEDAT PEKER, 29 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’da Kıbrıs Ercan Havaalanı’nda olacak, saat 15:30’da ise Şeyh Nazım Kıbrisi Hazretleri’nin kabrinde dua edecektir. Gelmek isteyen tüm dostlarımız davetlidir”

Birçok suçtan yargılandı
Bu arada Sedat Peker’in Türkiye’deki basında örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tehdit, yağma ve sahte kimlik kullanma gibi suçlardan yargılandığı belirtiliyor. Ergenekon davasında silahlı terör örgütü kurma suçuyla yargılanan Peker’in, Kelebek operasyonu davasının bozulan bölümünün yeniden karara bağlandığı ve 1 yıl 3 ay hapis cezası aldığı yer aldı. 5 Ağustos 2013'te ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında Sedat Peker'e 10 yıl hapis cezası verildi. 10 Mart 2014 tarihinde Özel yetkili mahkemelerin kararlarına ilişkin yasa değişikliği ve 5 yılı aşkın tutukluluk hali göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Sedat Peker kimdir?

Rizeli bir aileden gelen Sakarya doğumlu olup uzun süre Almanya'da yaşayan Peker, Turancı olduğunu dile getirmektedir.
1990 yılında T. Bülent Kılıç ile kurduğu bir oto firmasının servisinin dolandırılmasından ve ortağından ayrıldıktan sonra yasadışı örgüt kurarak birçok suça karışmıştır. 1997'de Rize'de kaçakçı Abdullah Topçu'yu öldürmek suçundan savcı karşısına çıkan ve serbest bırakılan Peker'in iki adamı, aynı davadan müebbet hapse mahkûm olmuştur. Tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak, adam öldürmeye azmettirmek ve benzeri suçlardan yedi ay boyunca aranan Peker, teslim olacağını bildirerek 19 Ağustos 1998'de Romanya'dan Türkiye'ye getirildi. Eylül 1998'de Peker ve adamları hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da tahliye edildi. Sekiz ay 29 gün cezaevinde bulundu. 12 Mart 2005 tarihinde İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Kelebek Operasyonu ile tutuklanmış ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 31 Ocak 2007 tarihinde karara bağlanarak 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Peker ayrıca örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tehdit, yağma ve sahte kimlik kullanma iddiasıyla İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.
Ergenekon davasında silahlı terör örgütü kurma suçuyla yargılanmaktadır. Kelebek operasyonu davasının bozulan bölümü yeniden karara bağlandı. Sedat Peker'e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Böylece hükümlü olduğu süreye 1 yıl 3 ay daha eklenmiştir.
5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında Sedat Peker'e 10 yıl hapis cezası verildi. 10 Mart 2014 tarihinde Özel yetkili mahkemelerin kararlarına ilişkin yasa değişikliği ve 5 yılı aşkın tutukluluk hali göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Bu haber toplam 12649 defa okunmuştur