1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erenköy unvanını korudu
Erenköy unvanını korudu

Erenköy unvanını korudu

Liseli Gençler Voleybol Şampiyonası geçtiğimiz yılın kızlar ve erkekler şampiyonu Erenköy Lisesi bu yıl da şampiyonluğunu ilan etti

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi tarafından organize edilen Liseli Gençler Voleybol Şampiyonası’nda şampiyonlar belirlendi. Tarihinde ilk kez geçtiğimiz sezon kızlarda ve erkeklerde şampiyon olmayı başaran Erenköy Lisesi, bu yıl unvanını korudu ve yine çifte şampiyonluğa imza attı.

Üçüncülük Gazi Mağusa TMK’nın
Liseli Gençler Voleybol Şampiyonası geçtiğimiz gün kızlarda oynanan yarı final müsabakalarında mağlup olan Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi ve Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji takımları günün ilk maçında üçüncü olabilmek için mücadele etti. Rakibini 3-1’lik set sayıları ile mağlup etmeyi başaran Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji şampiyonayı üçüncü olarak tamamlarken Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi dördüncü oldu. Erkeklerde şampiyonaya sadece iki okul katıldığı için üçüncülük maçı oynanmadı.

Erenköy’den yine çifte şampiyonluk

Kızlarda üçüncülük maçının ardından kızlar final mücadelesi oynandı. Finalde geçtiğimiz gün yarı finalde rakiplerini mağlup eden Erenköy Lisesi ile Namık Kemal Lisesi karşı karşıya geldi. Rakibini uzatma setinde 3-2’lik skorla yenmeyi başaran Erenköy Lisesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyon oldu.

Kızlar finalinin ardından erkeklerde şampiyonaya katılan iki okul Erenköy Lisesi ve Namık Kemal Lisesi doğrudan final mücadelesinde karşılaştı. Rakibini rahat bir oyunla 3-0 mağlup eden Erenköy Lisesi kızlarda olduğu gibi bu yıl da şampiyonluk ipini göğüsledi. Maçların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren okullara kupa ve madalyaları takdim edildi.

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur