1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erdoğan’dan BirGün'e suç duyurusu
Erdoğan’dan BirGüne suç duyurusu

Erdoğan’dan BirGün'e suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık sürecindeki haberleri nedeniyle daha önce de birçok kez dava ettiği BirGün gazetesi hakkında bu kez de 17 Şubat tarihli ‘Katil ve Hırsız Erdoğan’ manşetiyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret edildiği’ gerekçesiyle suç duy

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık sürecindeki haberleri nedeniyle daha önce de birçok kez dava ettiği BirGün gazetesi hakkında bu kez de 17 Şubat tarihli ‘Katil ve Hırsız Erdoğan’ manşetiyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret edildiği’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Madem öyle bizi de alın!
Gazete, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla tutuklanan Birleşik Haziran Hareketi üyesi Onur Kılıç ve Kılıç’ın ardından aynı gerekçelerle gözaltı ve tutuklamalara maruz kalan Birleşik Haziran Hareket üyelerine destek için 17 Şubat tarihinde ‘Katil ve Hırsız Erdoğan’ manşetiyle çıkmış, haberin spotunda ise, “Biz senin nefret ettiğin 35 milyonuz! Biz de işledik aynı suçu. Madem öyle bizi de alın! Çamura batırdığınız memleketi kurtarın” denilmişti.

Gerekçe aynı: ‘Cumhurbaşkanına hakaret’
sendika.org’un haberine göre Erdoğan’ın avukatı söz konusu manşetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla yapılan suç duyurusunda, manşeti atan kişilerin tespiti ve haklarında yasal işlem yapılması istendi.  Dilekçe İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. (diken.com.tr)

Bu haber toplam 1433 defa okunmuştur