1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erdoğan:"Adadaki asker sayımız artacak"
Erdoğan:"Adadaki asker sayımız artacak"

Erdoğan:"Adadaki asker sayımız artacak"

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, Kuzey Kıbrıs'taki asker sayısında azalmaya gitmeyeceklerini savundu

A+A-

 Erdoğan, batı basınında, TSK’nın Kıbrıs'ın kuzeyindeki kalıcı ve kapsamlı bir deniz üssü kurmak istediği iddiasına ilişkin, “Bizim adada üs diye bir sorunumuz yok. Niye? Bizim topraklarımızdan oraya ulaşmak, Doğu Akdeniz’e varmak dakikalarla konuşulacak bir şey. Orası bize çok yakın mesafede” şeklinde yanıt vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yunanistan’ın bu bölgeye öyle bir yakınlığı yok. Bizim böyle bir sorunumuz yok. O işin sadece psikolojik boyutu var. Bu açıdan ihtiyaç duyacak olursak üs de kurabiliriz. Oradaki varlığımız önemli. Araç gereç konusunda da güçlü olmak durumundayız. Yok efendim neymiş, asker sayımızı azaltmalıymışız! Kusura bakmasınlar, biz orada asker sayımızı azaltmayacağız. Artıracağız, azaltmayacağız. Laf dinlemiyorlar; dinleselerdi, Kofi Annan’la biz bu işi çözerdik. Annan planında  biz her şeyi kabul ettik, ama onlar sattı. Referandumda verdikleri söz neydi, ne yaptılar? Biz evet dedik, onlar hayır dedi. Onları tuttular AB’ye aldılar bizi dışarıda bıraktılar. Bundan sonra bizim için orada kendi ilan ettiğimiz reçete ne ise biz bu reçeteyi uygulamaya koyarız.”

Bu haber toplam 2212 defa okunmuştur