1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Erdoğan, su nakil hattını Ürdün’e uzatma önerisinde bulundu”
“Erdoğan, su nakil hattını Ürdün’e uzatma önerisinde bulundu”

“Erdoğan, su nakil hattını Ürdün’e uzatma önerisinde bulundu”

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün ziyareti dönüşü  uçakta, aralarında Milliyet yazarı Hakkı Öcal’ın da olduğu bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu.

A+A-

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün ziyareti dönüşü  uçakta, aralarında Milliyet yazarı Hakkı Öcal’ın da olduğu bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu.

Milliyet yazarı Hakkı Öcal köşe yazısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC’den Ürdün’e su verme önerisi getirdiğini yazdı.

Öcal şöyle yazdı: “Kral Abdullah’la Eylül’de BM Genel Kurulu’nda bir araya geleceğini kaydeden Erdoğan, ayrıca Kralı Türkiye’ye davet ettiğini söyledi. Ürdün-Türkiye ekonomik ilişkilerini geliştirmek için bir iş konseyi toplantısı yapılacağını belirten ve örnek olarak Türkiye’nin Amman’da metrobüs imalatı ve işletilmesi için harekete geçeceğini kaydeden Erdoğan, Anamur-Kuzey Kıbrıs denizaltı su nakil hattını Ürdün’e uzatma önerisinde bulunduğunu söyledi.

Kral Abdullah’ın Türkiye’nin Astana sürecine verdiği desteği takdirle karşıladığını söylediğini belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Özellikle Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumanın önemi üzerinde hassasiyetle durduk. Irak’ın toprak bütünlüğü, birlik ve beraberliği, Sünnilere yönelik hak ihlalleri üzerinde de durduk. Tüm bunların yanında, Telafer’de özellikle son dönemdeki gelişmeler de bizim için önem arz ediyor. Telefar’in bölünmesi, Haşdi Şabi’nin oradan Suriye’ye girmesi, Ürdün’ü de rahatsız ediyor.”

Bu haber toplam 2433 defa okunmuştur
Etiketler :