1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erdoğan, sondaj için tek ekip önerdi
Erdoğan, sondaj için tek ekip önerdi

Erdoğan, sondaj için tek ekip önerdi

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: bu ekip oradaki bütün sondajları birlikte yapacaklar, oradan ne çıkıyorsa Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs, nüfusuna göre hakkını alacak. Buradan en ufak bir taviz veremeyiz.

A+A-

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın "101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni"nde yaptığı konuşmada,  Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine de değindi.

Sondaj çalışmalarının birlikte yürütülebileceğini açıklayan Erdoğan şunları söyledi; “Burada beraber adım atacağız. Yatırım yapılacaksa bu yatırımı da beraber... Oradan çıkartılan ürünün miktarı nedir ne değildir, bu da beraber. 'Efendim neticesinden biz Kuzey Kıbrıs'a ne gerekiyorsa bunu vereceğiz.' Ne bilelim, her numarayı çekersiniz. Onun için oluşturulacak heyet, ekip neyse bu heyet, bu ekip oradaki bütün sondajları birlikte yapacaklar, oradan ne çıkıyorsa Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs, nüfusuna göre hakkını alacak. Buradan en ufak bir taviz veremeyiz. Akdeniz'deki hidrokarbon kaynakları üzerinde, ülkemizin ve KKTC'nin haklarını koruma noktasında aynı kararlılığı göstereceğimizin bilinmesini istiyorum. Kıbrıs açıklarında Türkiye'ye rağmen yürütülmeye çalışılan sondaj faaliyetleri konusundaki net tavrımız umarım birilerine ders olmuştur. Özellikle münhasır ekonomik bölgelerde uluslararası hukuk neye amirse herkes bunu görecek ve buna katlanacak.”

 

 

 

Bu haber toplam 2104 defa okunmuştur