1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erdoğan Karikatürü davası ertelendi
Erdoğan Karikatürü davası ertelendi

Erdoğan Karikatürü davası ertelendi

Afrika Gazetesi’nin “Recep T. Erdoğan karikatürü” ve 2 ayrı yayınıyla ilgili davası önümüzdeki Eylül ayına ertelendi

A+A-

“Yabancı devlet yetkililerine hakaret eden yayın”, “dine hakaret eden yayın”  ve “halk arasında korku ve endişe yaratmak niyetiyle gerçek dışı haber yayınlama” ile itham edilen  gazeteciler Şener Levent ve Ali Osman Tabak aleyhine açılan dava duruşmaları yeni adli yıla ertelendi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, adli yıl kapanışına az bir süre kaldığı ve “yeni dönemde de olmayacağı” nedeniyle dava duruşmalarını yeni adli yıla bırakmayı uygun görerek, 20 Eylül 2018 tarihine tehir etti.


Didem MENTEŞ

Afrika Gazetesi’nde farklı tarihlerde yayınlanan “Recep T. Erdoğan karikatürü” ve 2 ayrı yayınla ilgili dava yeni adli yılda görüşülmek üzere 20 Eylül 2018 tarihine ertelendi.

Afrika Yayıncılık adına Ali Osman Tabak ve gazeteci Şener Levent, geçtiğimiz celse aleyhlerine getirilen davaları kabul etmemelerinin ardından, dün duruşmalara başlamak üzere yeniden mahkemedeydi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, adli yıl kapanışına az bir süre kaldığı, yeni dönemde de kendisinin olmayacağı gerekçesiyle dava duruşmalarını yeni adli yıla bırakmayı uygun görerek, davayı 20 Eylül’e tehir etti.

Mahkeme davayı erteledi

Bilindiği üzere geçtiğimiz duruşma Afrika Yayıncılık adına Ali Osman Tabak ve gazeteci Şener Levent; aleyhlerine getirilen 15’e yakın davadan itham edilmiş, tüm suçlamaları reddetmişlerdi.

Mahkemenin, dava duruşmalarına başlamak üzere oturumu düne ertelemesiyle gazeteciler Şener Levent ve Ali Osman Tabak dün yeniden mahkemede hazır bulundu.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar, adli yıl kapanışına az bir süre kalması ve yeni dönemde de kendisinin olmayacağı gerekçesiyle davayı yeni adli yıla bırakacağını söyledi. Davada avukat tutmayarak, kendilerini savunan gazetecilerden Şener Levent ise Yargıç Reynar’ın beyanına kabul ederek, Reynar’a bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

İtham edilmişlerdi

Hatırlanacağı üzere Afrika Gazetesi yazarlarından Ali Osman Tabak ve Şener Levent; 8 Aralık 2017’de yayınlanan “Recep T. Erdoğan karikatürü”,  “Barış Harekatı’ndan Zeytin Dalı’na”, “ZORBA THE CYPRİOT” ve “AÇI” başlıklı köşe yazılırıyla ve 21 Ocak 2018 tarihli sürmanşet yazısından dolayı davalık olmuşlardı.

Savcılık tarafından “yabancı devlet yetkililerine hakaret eden yayın”, “dine hakaret eden yayın”  ve “halk arasında korku ve endişe yaratmak niyetiyle gerçek dışı haber yayınlama” davalarından geçtiğimiz duruşma itham edilen Ali Osman Tabak ve Şener Levent, suçlamaları kabul etmemişti.

 

yeniduzen-satin-aliniz-440.jpg

 

 

Bu haber toplam 2834 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler