1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Erdoğan EYLEMleri de beraberinde getirdi
Erdoğan EYLEMleri de beraberinde getirdi

Erdoğan EYLEMleri de beraberinde getirdi

Erdoğan'ı protesto eden eylemcilerin TC Elçiliği önüne gitmesi polis barikatı ile engellendi.

A+A-

SAAT 18:20

Erdoğan'ı protesto eden eylemcilerin TC Elçiliği önüne gitmesi polis barikatı ile engellendi. Yürüyüşün başında KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile polis arasında "İstenmiyorsun Tayyip" pankartı yüzünde tartışma yaşandı.  Eylem sırasında pek çok sivil kıyafetli polisin olmasına da eylemciler, "Polis sıkıysa onurlu yaşa" sloganları ile tepki gösterdi. Eylemciler "Hırsız, gerici, halk düşmanı katil Erdoğan", "Bu ülkede istenmiyorsun", "Evine dön Erdoğan", "Ankara elini yakamızdan çek" sloganları atarak Girne Kapısı'na doğru ilerledi. Bazı provakatörler süpürge değneği sallayarak Erdoğan'ı protesto eden eylemcilere tepki gösterdi, olası bir olayın çıkmaması için polis provakatörleri olay yerinden uzaşlaştırdı. Eylem herhangi bir basın açıklaması yapılmadan sona erdi. Erdoğan'ı protesto eyleminin ardından eylemciler, bu gece "Barış Miting"inin düzenleneceği Lefke Han'ına gitti.

 

SAAT: 17:20

Erdoğan'ı protesto eden yaklaşkık 150 kişiilik eylemci grubu TC Elçiliği önüne doğru yürüyüşe geçti. Polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

 

SAAT: 16:30

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs'a gelişiyle başlayan eylemler sürüyor. YENİDÜZEN'in elde ettiği bilgilere göre, eylemciler protesto eylemlerini TC Elçiliği önüne taşıyacak

------------------------------------

SAAT: 14:00

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’a gelişini protesto eden grupların eylemleri sürüyor.
Komünist Emek Hareketi ve Kıbrıs Dev-Genç’ten yapılan açıklamaya göre, Fatih Çoker isimli kişi, Erdoğan’ın gelişini protesto etmek için “Kahrolsun Faşizm” yazılı pankart ile Lefkoşa Terminal Çemberinde eylem yaptığı sırada kelepçelenerek polis aracına alındı.

Açıklamada, Fatih Çoker’in gözaltında açlık grevi yaptığını ve direnişe devam ettiği duyuruldu.

 

---------------------------------------------

SAAT: 13:40

Erdoğan, Ercan Havaalanı’ndan ayrılmadan önce kendisini karşılamaya gelen gruba hitap etti.

Erdoğan’ı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet eden Cumhurbaşkanı  Eroğlu,“sevgili kardeşlerim attığınız slogandan anlaşılıyor, siz mesajı aldınız. İnşallah başka taraflar da Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk ziyaretini buraya yapmakla vermeye çalıştığı mesajı alırlar” dedi.

Ercan’da kurulan platformda kendisini karşılamaya gelenlere hitap eden Erdoğan şunları söyledi;

“10 Ağustos’ta yapılan Türkiye’de cumhurun Cumhurbaşkanı’nı seçtiği bu seçimde, her zaman olduğu gibi ilk ziyaretimi KKTC’ye yapmak suretiyle hamdolsun yolculuğumuzun resmi diplomatik ilişkiler sürecini de Kuzey Kıbrıs’tan başlatmış oluyoruz. Zira ana ile yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa buradaki buluşmamız da o kadar anlamlıdır”

“Kuzey Kıbrıs’ı unutmamamız söz konusu olamaz, inşallah 2 ay içerisinde Türkiye’den denizin altında su Kuzey Kıbrıs’a ulaşıyor. Su ile birlikle ardından yine denizin altında elektrik de buraya ulaşmış olacak. Ve şunu da söyleyeyim Güney Kıbrıs’ın da ihtiyacı olduğu zaman bizim bu attığımız adımlardan onlar inanıyorum ki barışın mesajını alacaklar”

“Tabi burada arzumuz şudur: Özellikle garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa, aynı şekilde Yunanistan’ın da bu görevini yapmasıdır. Eğer bu görevler yerine getirilirse inanıyorum ki çok kısa zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girmiş olur.”

 Erdoğan, Ercan Havaalınından ayrıldı  Erdoğan, Dr. Fazıl Küçük ve 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret edecek.

(YD/TAK)

----------------------------------

SAAT: 13:15

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan özel uçak TC-TUR Ercan Havaaalanı'na indi.

Aralarında milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de yer aldığı bir grup vatandaş da Erdoğan’ı bayraklarla karşıladı.

İlk yurt dışı ziyaretinde Ercan’da tören kıtasıyla karşılanan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir süre VIP salonunda dinlendikten sonra dışarıya çıkarak kendisini karşılayanlarla el sıkıştı, ayak üstü sohbet etti. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu'na buketler takdim edildi. (TAK)

(Fotoğraf BRTK)

--------------------------------------------------

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak TC-TUR ile saat 11.45'te Türkiye'den ayrıldı.

Erdoğan, ziyaretinden önce Atatürk Havalimanı’nda soruları yanıtladı.

NTV’nin haberine göre Erdoğan, Kıbrıs konusunda şunları söyledi:
“Kıbrıs halkı sorunun mağdurudur. Güney Kıbrıs olumlu bir yaklaşım içinde hiçbir zaman olmadı. Türk tarafının gösterdiği iyi niyetle, Güney Kıbrıs’ın da iyi niyet göstermesiyle sonuçlanır. Uluslararası camia sorunun çözümü için adım atmalı.” (AA/YD)

---------------------------------------------

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Kuzey Kıbrıs’a  yapacağı ziyaret nedeniyle Lefkoşa'da eylemler düzenleniyor. Baraka aktivistleri bugün sabah 10.00′da Başbakanlık yanındaki trafik ışıkları önünde “İstenmiyorsun Tayyip” pankartı açtı.

(Fotoğraf ankaradegillefkosa.org)

Öte yandan Lefkoşa’nın çeşitli noktalarında bazı gruplar eylem yapıyor, Küçük Kaymaklı’daki eyleme müdahale eden polisin iki kişiyi Polis Genel Müdürülüğü’ne götürdüğü öğrenildi. Polise götürülen kişilerin isimlerinin İsmail Özuçar ve Mustafa Keleşzade olduğu yönünde iddialar var ancak bu bilgi henüz doğrulanamadı.

Ercan Havaalanı’nda ise Erdoğan’ı karşılamak için toplananlar var.

(Fotoğraf Milliyet Kıbrıs)

Bu haber toplam 5512 defa okunmuştur