1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Erdem Beyoğlu: Hayat sabırlı olanları haklı çıkartıyor
Erdem Beyoğlu: Hayat sabırlı olanları haklı çıkartıyor

Erdem Beyoğlu: Hayat sabırlı olanları haklı çıkartıyor

İçimizdekiler/ Ülviye Akın Uysal

A+A-

(Çocuk ve Ergen Psikiyatristi, AİLEMİZ Dergisi Editörü)

Kendimi tek kelime ile tanımlayacak olsam… Doktor…

Şu an yaptığım işi yapmasaydım… Çocukları sevdiğim için Çocuk ve Ergen Psikiyatristi oldum. Eğer olmamış olsaydım büyük ihtimalle çocuklarla bir arada olabilmek için öğretmen olurdum.

Benim gündemimi en fazla meşgul eden… Gündemimi en çok ailem ve hastalarım belirler. Tabii sahip olmuş olduğum hayvanların bakımını da hesaba katacak olursam bayağı yoğun bir gündemim var.

Kayıtsız kalamadığım şey… Çocukların ihmal ve istismar edilmesi… Bizlerin bakmakla yükümlü olduğu çocuklara karşı yapılan saldırılar beni her zaman üzmüştür.

En büyük pişmanlığım… Bazen, Amerika gibi gelişmiş, her şeyin yerli yerinde olduğu bir ülkede yaşasam diyorum ama sonunda Kıbrıs’ta yaşadığım için muyluyum diyorum…

En büyük sevincim… Aile kurmam…

Hayatımın dönüm noktası… Ailemiz Dergisi Editörlüğünü üstlenmem…

Beni en çok etkileyen yazar… Prof. Dr. Vamık D. Volkan beni en çok etkileyen yazardır. Ülkemiz topraklarından çıkıp toplumsal çatışmalara yönelik çalışmaları ile Nobel Barış Ödülüne birçok kez aday gösterilen Prof. Dr. Vamık D. Volkan, benim için her zaman bir övünç kaynağı olmuştur.

Başucumdaki kitap… Prof. Dr. Bengi Semerci – Birlikte Büyütelim. Çocuk Psikiyatrisinin konularını ailelerin sorularını ile birleştiren bence en önemli kitaptır. Kitabın akıcılığı, sorunlara değiniş şekli ve cevapları birçok ailenin anlayabileceği yalınlıktadır.

En keyif aldığım müzik… En çok Gökhan Türkmen, Yüksek Sadakat ve Coldplay’i seviyorum. Bunun yanında kulağıma hoş gelen tüm müziklere de açığım… 

En son izlediğim film… The Post. Tom Hanks ve Meryl Streep’ın birlikte oynadığı ve gerçek yaşam olaylarına dayanan film insanı gerçekten derinden etkiliyor.

Kendim için son aldığım şey… Keten gömlek ve T-Shirt. Malum yaz aylarında bayağı ihtiyacımız oluyorJ

Dolabımdaki en gereksiz şey… Kumaş mendil. Zamanında bir tane aldım ancak takım elbise az giydiğimden, giydiğimde de kumaş mendil kullanma alışkanlığım olmadığımdan dolapta yeni gibi öylece duruyor.

Benim için alınabilecek en güzel hediye… Sanırım elektronik eşyalar doğru bir tercih olur.

Kendimle ilgili değiştirmek istediğim şey… Daha sabırlı olmayı öğrenmeyi isterdim. Hayat sabırlı olanları haklı çıkartıyor.

Kendimde beğendiğim özellik… Yeniliklere açık, sosyal ve çocuklarla kolaylıkla iletişime geçebilmem…

Olmasa da olur… Türk Lirası kazanmasak da olurdu. Yerine dolar, Euro ve altını tercih edebilirdik J

Olmazsa olmaz… Ailem ve Dergim olmazsa olmaz. Hepsi emek döküldükçe daha güzelleşiyor. Güzelleştikçe de insanı kendisine daha çok bağlıyor.

En iyi yaptığım yemek… Şarap soslu tavuk… Tabii geleneksel olarak mangalda da iyi olduğumu belirtmek isterim.

Hayalimdeki dünya… Hep daha iyi, daha mutlu ve çocukların daha el üstünde tutulduğu bir dünya hayal ediyorum ama her seferinde bundan daha çok uzaklaşıyormuş gibi geliyor…

Aşk benim için… Afet demek… O olmasa benim için aşk da olmazdı…

Onunla çok tanışmayı isterdim… Neil Armstrong ile tanışmayı çok isterdim. Bazen olaylardaki  detaylara çok odaklanıyoruz. Olaylara biraz dışarıdan bakma fırsatımız olsa daha sağlıklı düşünebiliriz. Bunu da sanırım en iyi öğrenebileceğimiz kişi Neil Armstrong’dur.

Görmek istediğim yer… Hindistan ve Nepal. Daha önceden gitmiştim ama yeniden gitmeyi ve daha uzun süre kalmayı isterim.

Mutlaka yapmak istediğim… Ailemiz Dergisi Editörlüğüne devam etmek ve aileler tarafından daha iyi bilinen, onların ihtiyaçlarına daha çok cevap veren ve daha çok okunan bir yapıya kavuşturmak istiyorum.

Son olarak söylemek istediklerim… Hayat aslında kısacık bir film. Önemli olan nasıl yaşamak istediğimiz. Umarım ben de sizlerde istediğiniz şekilde keyifle, mutlulukla ve sağlıkla yaşarız.

 

 

 

 

Bu haber toplam 10875 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 383 Sayısı

Adres Kıbrıs 383 Sayısı