1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan’dan çıkacak 'askeri kışla' sorun oldu
Ercan’dan çıkacak askeri kışla sorun oldu

Ercan’dan çıkacak 'askeri kışla' sorun oldu

Askerin Beyköy’de bulunan askeri bölgenin (atış alanının ) kuzeyine yerleşeceğini öğrenen Değirmenlik, Beyköy, Cihangir, Yeniceköy ve Kalavaç sakinleri imza kampanyası başlatıyor.

A+A-

Ercan Havaalanı'nın yeni binasının inşa edileceği havaalanının güneyinden çıkacak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 'Kırklar Alayı'nın Beyköy’e taşınması kararına bölge halkı tepki gösterdi.

 

Didem MENTEŞ

Ercan Havaalanı’nın yeni binasının inşası için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Kırklar Alayı’nın Beyköy’deki askeri alana taşınması bölge halkının tepkisine neden oldu.

Beyköy’de bulunan askeri bölgenin (atış alanının ) kuzeyini kapayacak şekilde Kırklar Alayı’nın alana yerleşeceğini öğrenen Değirmenlik, Beyköy, Cihangir, Yeniceköy ve Kalavaç sakinleri imza kampanyası başlatıyor. Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Salih Erşangil, bugün girişim yaparak önce Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal ile görüşerek dilekçe vereceklerini ardından da imza kampanyası başlatacaklarını dile getirdi.

Erşangil: “Dilekçe verdikten sonra imza kampanyası başlayacak”

Salih Erşangil, bugün Belediye Başkanı’ndan randevu talep edeceklerini ve sıkıntılarını dile getireceklerini söyledi. Erşangil, askerin bölgeye taşınmamasını istediklerini, hatta Beyköy’deki atış alanın da başka bir alana taşınması ya da daha hafif sesli silahların kullanılması yönünde Belediye Başkanına dilekçe vereceklerini belirtti. Erşangil, Belediye Başkanı ile gerekli görüşmelerin yapılması ve dilekçenin sunulması ardından imza kampanyası başlatacaklarını dile getirdi. Değirmenlik, Cihangir, Beyköy, Yeniceköy ve Kalavaç köylerinde kampanyaya katılım olacağını söyleyen Erşangil, bölge halkının yeni askeri alayın Beyköy atış alanında taşınmasını istemediklerini vurguladı.

Beyköy sakinleri tepkili

Bu arada YENİDÜZEN dün Beyköy’e giderek halkın nabzını tuttu. Endişe duydukları için fotoğraf çektirmekten kaçınan bölge halkı, köyün dört bir tarafının askerle kaplı olduğunu bu nedenle yeni bir alayın gelmesine karşı olduklarını söyledi. Kırklar Alayı’nın başka bir bölgeye aktarılmasını isteyen bazı vatandaşlar, “asker arasında sıkıştık kaldık” dedi. Özellikle ağıllar bölgesinde yatırım yapan üreticilerin endişe duyduğunu söyleyen vatandaşlar, “atış alanından yeterince fazla ses geliyor” yorumunda bulundu. İmza kampanyası başlatıldığına destek vereceğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin asker için başka bir alan bulmasını talep etti.

YENİDÜZEN gündeme getirdi

Hatırlanacağı üzere YENİDÜZEN 5 Eylül 2012 tarihinde “Ercan’dan, Beyköy’deki Askeri Bölgeye”
başlıklı haberinde konuyu bir kez daha gündeme getirmişti. Haberde;  Askeri makamlarla hükümetin bölge konusunda uzlaştığı, Ercan Havaalanı’nın yeni binasının inşası için Ercan yakınlarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Kırklar Alayı’nın Beyköy’deki askeri alana taşınmasının kararlaştırıldığı yazılmıştı. Kırklar Alayı’nın Beyköy’de bulunan askeri bölgenin (atış alanının ) kuzeyini kapayacak şekilde alana yerleşeceği belirtilmişti. Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener ise proje çalışmalarının sürdüğünü bir süre sonra askeri birliğin söz konusu alana taşınacağını belirtmişti.

Bu haber toplam 7761 defa okunmuştur