1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan’da kaçmak üzereyken yakalandı
Ercan’da kaçmak üzereyken yakalandı

Ercan’da kaçmak üzereyken yakalandı

Aralarında çıkan tartışma sonucu iş arkadaşı Halil İbrahim Yanardağ’ı iki bacağından bıçaklayan H.İ tutuklandı

A+A-

Ayşe GÜLER

Lapta’da dün gece yarısı bir lojmanın ön bahçesinde aralarında çıkan tartışma sonucunda iş arkadaşı

Halil İbrahim Yanardağ’ı iki bacağından bıçaklayan isminin baş harfleri H.İ tutuklandı.

Olaydan 3 saat sonra Ercan Havaalanı’nda ülkeden çıkış yapmak isterken yakalanan H.İ, ‘yaralama’ ve ‘kanunsuz bıçak taşıma’ suçlarıyla ilgili dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında olayda kullanılan bıçak henüz tespit edilemezken, polis zanlının kaçmasına yardım eden suç ortaklarının olabileceği üzerinde duruyor.

Polise gönüllü ifade vererek, suçunu kabul eden zanlı ise mahkemede pişman olduğunu dile getirdi, “Kendi aramızda olayı abarttık. Olmayacak bir durum olduğu için pişmanım” dedi.

Mahkeme zanlı aleyhinde 3 gün tutukluluk kararı verdi.

Olay sonrasında Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırılan Yanardağ’ın sağlık durumunun da iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

 

‘Yaralama’ ve ‘kanunsuz bıçak taşıma’…

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Doğa Tokay, Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mustafa Güneş’i tanık olarak dinletti.

Polis memuru Güneş, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

Güneş, zanlı H.İ’nin 25 Mart tarihinde Lapta’da meydana gelen ‘yaralama’ ve ‘kanunsuz bıçak taşıma’ suçlarından methalder olduğunu söyledi.

 

2 bacağından yaralandı…

Lapta’da dün saat 01.45 sıralarında Hasan Faik Sokak üzerinde bulunan bir lojmanın ön bahçesinde zanlı H.İ ile iş arkadaşı Halil İbrahim Yanardağ arasında tartışma çıktığını belirten Güneş, tartışma sonucunda zanlının tasarrufunda bulundurduğu, henüz tespit edilemeyen bıçak ile Yanardağ’ın iki bacağına birer kez sokmak suretiyle yaraladığını kaydetti.

Güneş, olay sonrasında Yanardağ’ın Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldığını dile getirdi.

 

Ercan’da tespit edildi

Sabah 04.30’da Ercan Havalimanı’nda tespit edilen zanlının, otostop çekerek havaalanına geldiğini söylediğini ifade eden Güneş, olay sonrasında bu kadar kısa sürede havaalanına gelmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Güneş, zanlının bir araçla Ercan Havaalanı’na gidebileceğine, kaçmasına yardımcı olan suç ortaklarının bulunabileceğine işaret etti.

 

Gönüllü ifade verdi, suçunu itiraf etti

Olayla ilgili zanlıdan gönüllü ifade alındığını ve suçunu kabul ettiğini aktaran Güneş, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin henüz yapılamadığına değindi.

Güneş, soruşturmanın yeni başladığına değinerek, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Savcı Tokay: “Mesele ciddi ve vahim…”

Savcı Doğa Tokay ise meselenin ciddi ve vahim bir suç olduğunu söyleyerek, soruşturma kapsamında alınacak tanık ifadelerinin bulunduğuna, olayda kullanılan bıçağın hala tespit edilemediğini aktardı.

Tokay, polisin suç ortaklarının varlığını öngördüğüne de işaret ederek, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Zanlı: “Pişmanım”

Avukatı olmadığı için mahkemede söz alan zanlı, “Yaptığım hareket için pişmanım. Kendi aramızda olayı abarttık. Olmayacak bir durum olduğu için pişmanım” dedi.

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 2965 defa okunmuştur
Etiketler :