1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ERCAN'DA "EKMEK NÖBETİ"
ERCANDA EKMEK NÖBETİ

ERCAN'DA "EKMEK NÖBETİ"

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, yarın akşam CAS’tan durdurulan çalışanlarla birlikte Ercan Havaalanı Çemberi’nde eylem yapacaklarını duyurdu.

A+A-

Hava-Sen’den “Ekmek Eylemi”, HAVA-SEN Yönetim kurulu adına açıklama yapan Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, yarın akşam CAS’tan durdurulan çalışanlarla birlikte Ercan Havaalanı Çemberi’nde eylem yapacaklarını duyurdu.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"YARIN  AKŞAM  EKMEK  NÖBETİNDEYİZ

Bu ülkede birilernin artık bir şeylere dur deme zamanı gelmiştir.Böyle geldi,böyle gitmemeli. Ya siz son vereceksiniz, ya biz son vereceğiz.

29 haziran’da seçim yapacaksınız, 30 haziran’da insanları sokağa atacaksınız. Bizlerde bunlara seyirci olmaya devam edeceğiz. HAYIR ! ...  Artık oyuncu olma zamanı geldi. Senaristler hem yazıp hem de oynayamayacak artık, o devirin  kapanma zamanı gelmiştir.

Ercan havalimanını kitlemek için her türlü gerekçemiz olmasına rağmen (daha ne olabilirdi ki bizleri işten durdurdular.) Bizler sabırlı bir şekilde konu için girişimler ve görüşmeler gerçekleştirdik. Hatırlayacağınız  üzere 2 Temmuz çarşamba günü, Bakanlar Kurulu öncesinde  başbakanlık önünde yapmış olduğumuz eylemde , Başbakan bilzleri görüşmeye çağırmış ve 10 gün içerisinde sorunu olumlu yönde çözeceğinin sözünü vermişti. Bugün 10 Temmuz 2014 ve  verilen sözün üzereinden tam 8 gün geçti. Başbakanın bizlerden istemiş olduğu 10 günlük süre cumartesi günü doluyor. Bizler ve ailelerimiz zorda olsa bu süreyi  acı içerisinde sabırla bekledik. Yarın akşam son kez sabırla Ercan Havalimanı çemberinde oturma eylemi ,daha doğrusu Ekmek nöbetinde olacağız.

Yarın akşam ki eylemimiz aileleri ile birlikte sokağa atılan 169 çalışanın, sabırla ve anlayışla  yapacağı son eylem olacaktır. Sn. Başbakan bugüne kadar bizlere  tutamayacağım sözler vermem demiştir. Bizlerde Başbakanın sözünü tutacağı umudunu taşırken, daha önce de açıkladığımız gibi bundan sonra olacaklardan ve  yaşanacaklardan çalışanlar ve sendikamız sorumlu olmayacaktır. Sorumluluk çalışanları sokağa atan ve halka bunları yaşatan hükümetin olacaktır."

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur