1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ercan Raporu Başsavcılığa gönderiliyor!
Ercan Raporu Başsavcılığa gönderiliyor!

Ercan Raporu Başsavcılığa gönderiliyor!

Siber, Ercan Havaalanı’na ilişkin raporun Başsavcılık, Sayıştaylık, Maliye Bakanlığı ve ilgili bakanlık olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na gönderildiğini açıkladı.

A+A-

 

Meltem SONAY

Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Meclis Araştırma Komitesi’nin hazırlayarak Genel Kurul’da uzun saatler tartışılan Ercan Havaalanı’na ilişkin raporun Başsavcılık, Sayıştaylık, Maliye Bakanlığı ve ilgili bakanlık olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na gönderildiğini açıkladı.

TDP Milletvekili Zeki Çeler’in sorusu üzerine Genel Kurul’da açıklama yapan Meclis Başkanı Siber, halktan da ‘Meclis Araştırma Raporları yayınlanıyor, sonra ne oluyor’ sorusu geldiğini ifade etti, raporların Başsavcılık başta olmak üzere tüm ilgili kurumlara gönderildiğinin altını çizdi.

Ercan’la ilgili raporun da dün okunduğunu ve uzun saatler tartışıldığını anımsatan Başkan  Siber, ilgili raporun bugün Başsavcılık başta olmak üzere Sayıştay, Maliye Bakanlığı ve ilgili bakanlık olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına gönderileceğini açıkladı.

Başkan Siber, Meclis’in sadece YASAMA değil aynı zamanda bir DENETİM organı da olduğunu ifade ederek, bu raporların önemine işaret etti.

Başkan Siber soru üzerine, Başsavcılığa gönderilen raporlardan ne kadarını polise intikal ettiği bilgisinin şu an için olmadığını ancak bir soru önergesi ile yanıtlandırılabileceğini ifade etti.

 

 

Bu haber toplam 2377 defa okunmuştur
İlgili Haberler