1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan Aka’nın tedavisi sürüyor
Ercan Aka’nın  tedavisi sürüyor

Ercan Aka’nın tedavisi sürüyor

LTB temizlik işçisi Ercan Aka’nın Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Ercan Aka’nın durumunun daha iyi olduğu belirtildi. 1 Kasım günü Küçük Kaymaklı bölgesinde çöplerin, çöp arabası tarafından preslenmesi esnasında kimyasal bir maddenin patlaması sonucunda çöp kamyonunun arka kısmında bulunan Aka, yüzünden ve vücudunun diğer yerlerinden feci şekilde yaralanmıştı.
Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi süren Aka’nın vücudunda ciddi yanıklar oluştuğu ve an Aka’nın gözünü kaybetme riski taşıdığı ancak yapılan kontrollerde bu riskin olmadığı öğrenildi.
Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğulları, Ercan Aka’nın son durumun iyiye gittiğini belirterek, gözüyle ilgili bir sorunun bilgisine gelmediğini ifade etti.

Durumu iyi
1 Kasım günü Küçük Kaymaklı bölgesinde çöplerin, çöp arabası tarafından preslenmesi esnasında kimyasal bir maddenin patlaması sonucunda çöp kamyonunun arka kısmında bulunan Aka, yüzünden ve vücudunun diğer yerlerinden feci şekilde yaralanmıştı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrendiğimiz Ercan Aka’nın, ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle yorgun olduğu belirtildi.
Telefonla ulaştığımız Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğulları, Ercan Aka’nın son durumun iyiye gittiğini belirterek, gözüyle ilgili bir sorunun bilgisine gelmediğini ifade etti.

Masrafları nasıl ödeyeceğim?
Bu arada Ercan Aka önceki gün bir basın organına yaptığı açıklamada sigortası bulunmadığını bu nedenle büyük sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Akça: “LTB işçisi olduğum için sigortamız da yoktur masrafları nasıl karşılarım onu da bilmiyorum. Biz Allaha emanet yaşıyormuşuz meğer bunu anladım. Polis inceleme yaptı olay yerinde bir sigara paketinin üzerinde bir damla sıvı bulmuşlar Devlet Laboratuvarı’na göndermişler daha kesin sonuç gelmedi.Patlamaya sebebiyet veren maddenin asit olduğunun tahmin ediyorum. Bana sözlü olarak söylenen yanıcı veya patlayıcı bir madde olmadığı ama asit olduğudur. Benim herkesten ricam lütfen yanıcı veya asit gibi sıvı şeyleri çöpünüze atmayın bilinçli olunsun bu konuda bakın bugün ölmüş olsaydım veya sakat kalsaydım geride yeni doğacak olan evladım ve gözü yaşlı eşim dostum ailem kalacaktı.”

Bu haber toplam 3316 defa okunmuştur