1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Erasmus Gençlik Programı yoğun katılımıyla sürüyor
Erasmus Gençlik Programı yoğun katılımıyla sürüyor

Erasmus Gençlik Programı yoğun katılımıyla sürüyor

Argonaftes Derneği ile iki toplumlu ve birçok ülke katılımıyla ilk etabı 30 Nisan-6 Mayıs arasında gerçekleştirilen Erasmus Gençlik Programı yoğun katılımıyla sürüyor.

A+A-

Fehime Alasya

İlki Kıbrıs’ta gerçekleştirilen projenin devamı kapsamında ikinci organize ise Haziran ayında yapıldı. Projeye Latvia ve Luxemburg'da katılım olurken, proje bu ay Almanya Bremen, Kasım ayında ise Belçika’da gerçekleşecek.

Gençlik problemlerini sanata yansıtarak anlatıldığı iki toplumlu bir eğitim kampı olan Erasmus Gençlik Programı, 6 ülkenin katılımıyla düzenleniyor. Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyini bir araya getirerek, Letonya, Almanya, Bulgaristan Türkiye ve Litvanya gibi ülkelerin katılımcılarının oluşturduğu proje, yoğun ilgi görüyor.

e1-026.jpg

e2-019.jpg

e3-008.jpg

Resim, çizim atölyeleri, yerel geziler, yerel sanatçılarla tanışma, buz kırma, takım oluşturma gibi faaliyetlerin yer aldığı etkinlikte, öğrencileri bir araya getirip sanatsal eğitim ve kültür paylaşımında bulunmak hedefleniyor.

 İki toplumun gençlerini bir çatı altında toplayan Argonaftes Bıcommunal kuruluşu, 6 ülkeden oluşan, her biri 13 ila 18 yaş arasındaki gençlerle unutulmaz bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Gençlerle işbirliği içerisinde yürütülen organizasyon ve etkinliklerde ise Ressam Feryal Sükan, Karikatürist Mustafa Tozakı, Yunanistan’dan Ressam Yoita da projede yer alan isimler arasında oldu.

yeniduzen-satin-aliniz-737.jpg

 

 

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur