1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "EOKA-B, ELAM ve Averof adaylığıma karşı kara propaganda yapıyor"
"EOKA-B, ELAM ve Averof adaylığıma karşı kara propaganda yapıyor"

"EOKA-B, ELAM ve Averof adaylığıma karşı kara propaganda yapıyor"

AP milletvekili adayı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek seçim çalışmaları kapsamında dün Akdoğan’da yurttaşlarla buluştu

A+A-

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili adayı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek seçim çalışmaları kapsamında dün Akdoğan’da yurttaşlarla buluştu. Adaylık süreci ve Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri hakkında bilgi veren Kızılyürek, seçime kitlesel katılımın önemine işaret etti. Milyonlarca insanın almak için çabaladığı AB yurttaşlığına sahip olan Kıbrıslı Türklerin seçme ve seçilme hakkının kullanmaları için çağrı yapan Kızılyürek, adaylığının Kıbrıs’ın kuzeyinde olduğu kadar güneyinde de ses getirdiğini, birilerinin bu adaylıktan tedirgin olduğunu, EOKA-B, ELAM ve Averof’un seçimi bir Kıbrıslı Türk’ün kazanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Kızılyürek bu kesimlerin yalan yanlış bilgilerle kara propaganda yaptıklarını ifade etti.

AP ULUSLARIN DEĞİL YURTTAŞLARIN EVİDİR

Kıbrıslı bir Türkün AKEL’in listesinden aday olmasının Kıbrıslı Türklere zarar vereceği yorumlarını da değerlendiren Kızılyürek, “Avrupa Parlamentosu ulusların evi değil yurttaşların evidir. Burada Türklük, Rumluk yoktur. Solculuk, sağcılık, muhafazakarlık vardır” dedi. Milyonlarca Avrupalı yurttaş arasında haklarını kullanmayan tek toplumun Kıbrıslı Türkler olduğunu ifade eden Kızılyürek, seçme ve seçilme hakkını bu halkın kullanmak zorunda olduğunu belirtti. Kızılyürek, “bu kendimize yaptığımız bir haksızlıktır. Birileri Kıbrıslı Türklerin elinde AB kimliği olduğunu unutturmaya çalışıyor. Bu yurttaşlıktan doğan hakların kullanılmasını istemiyorlar.

İKİ TARAFIN STATÜKOCULARI DEVREDE

Kuzeyde çözüme en çok karşı çıkan, federal devlete inanmayan kesimlerin ‘gün gele çözüm olacak, onu bekleyin’ dediklerini belirten Kızılyürek, güneyde de aynı durumun söz konusu olduğunu belirtti. Kızılyürek şöyle konuştu:

“Kimler bir Kıbrıslı Türkün aday olmasını istemiyor diye bakıyorum... EOKA-B’ci DİSİ adayı Eleni Stavrou, babası EOKA B’de Grivas’ın yardımcısı idi, Benim Türkiye’nin ajanı olduğumu söylüyor. Parlamentoya KKTC’yi savunmak için gireceğimi söylüyor. Başka kim küfrediyor bu adaylığa? ELAM ve Averof... Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini kabul etmek istemeyen Nikos Anastasiadis ‘AKEL Kıbrıslı Türklerden ödünç oy taşıyor’ diye laf ediyor. Kuzeyde kim karşı çıkıyor? UBP, Mücahitler Derneği ve diğer çözüm karşıtları. Kısacası bu seçimlerden tedirgin olanlar statükoyu yaşatmak ve korumak isteyenlerdir.”

n1-029.jpg

n2-025.jpg

n3-016.jpg

AKEL listesinden AP’ye aday olan Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek bu adada statükoyu sarsmak için bu seçimlere katıldığını belirterek, yurttaşların sandığa gitmesini istedi. Kızılyürek sözlerini şöyle tamamladı:

“Sesimizi Brüksel’de duyuracağız. AP’den elde edeceğimiz şeyler vardır. Bunu söylediğim zaman Güneyde aleyhime kullanıyorlar ama ben AB’nin çalışma dilleri arasında Türkçeyi de görmek istiyorum ve bunun için uğraş vereceğim. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin iki resmi dili vardır. Bal gibi hakkımızdır. AB’nin imkanlarından yararlanacağız ve bu imkanları toplumları yakınlaştırmak için kullanacağız. İki toplumun gençleri, üreticilerini bir araya getireceğiz. AB’den ayrılıkçı duygularla bir şey talep etmiyoruz, iki toplumu birleştirmek için ortak proje istiyoruz. Bizim konuştuğumuz dil budur.”

Bu haber toplam 1657 defa okunmuştur