1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Engelsiz Yaşam Evi, ihaleye çıkıyor"
 Engelsiz Yaşam Evi, ihaleye çıkıyor

"Engelsiz Yaşam Evi, ihaleye çıkıyor"

Bakan Gürpınar, K.T. Engelliler Federasyonu kabulünde müjdeyi verdi…

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, dün Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yücetürk, Gürpınar’a 11 maddelik istem paketinden oluşan bir dosya sundu.

Yücetürk, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını ve hafta boyunca sorunlarını aktardıklarını belirtti. En büyük sorunlarından birininin Özel Eğitim Yasası’nın yeniden güncellenip Meclis’te yasallaşması olduğunu kaydeden Yücetürk, Dernekler Yasası ve istihdam gibi farklı konularda sorunları bulunduğuna değinerek, sıkıntıları hakkında Gürpınar’a bilgi verdi.

Engelli istihdamlarına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çeken Yücetürk, engellilerere sağlanan nakdi yardımın günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Engelsiz Yaşam Evi ile ilgili olumlu gelişmeleri takdir ederek yakından takip ettiklerini kaydeden Yücetürk,  yaşam evinin bir an önce hizmete açılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, kabulde yaptığı konuşmada,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın büyük bir duyarlılıkla hareket ederek engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik somut adımlar attığını kaydetti. Özel sektördeki engelli istihdamının önün açılması için yasal değişiklikler yaptıklarını kaydeden Gürpınar, son altı ay içinde 35 engellinin özel sektörde istihdam edildiğini ancak işyerlerinde uygun fiziki çalışma koşullarının sağlanması ve altyapı sorunlarının iyleştirilmesi ile bu sayıyı daha fazla arttırmayı hedeflediklerini, ayrıca kamuda çalışan engellilerin sorunlarını çözmek için de gayret gösterdiklerini ifade etti

Gürpınar, Engelsiz Yaşam Evi’nin ihale aşamasına geldiği müjdesini vererek, gerekli çalışmaların tamamlandığını, Yaşam Evi için ihale dosyasının Merkezi İhale Komisyonu’na aktarıldığını ve birkaç gün içinde projenin ihalesince çıkılacağını açıkladı.

Gürpınar: " Engelsiz Yaşam Evi platformu ile işbirliği içinde çok çaba sarfettik. İnançlıyız, kararlıyız, bu noktaya kadar projeyi getirdik Değerlendirme sürecinden sonra, yaz ayları içinde Engelsiz Yaşam Evi inşaatına fiilen başlanacak. Böylece engelli ailelerimiz ve toplumumuz adına büyük bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız." İfadelerini kullandı. YD

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur