1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Engelsiz Çiçek Serası' açıldı
Engelsiz Çiçek Serası açıldı

'Engelsiz Çiçek Serası' açıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, “Engelsiz Yaşam Evi Projesi”nin yakın zamanda hayata geçeceğini vurgulayarak, proje için bu ay ihaleye çıkılacağını, evin temellerinin ise önümüzdeki ay atılacağını belirtti.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, “Engelsiz Yaşam Evi Projesi”nin yakın zamanda hayata geçeceğini vurgulayarak, proje için bu ay ihaleye çıkılacağını, evin temellerinin ise önümüzdeki ay atılacağını belirtti.

Engelli gençlerin hem gündüz hizmet alabileceği, hem de yatılı olarak kalabileceği Yaşam Evi’nin hizmete girmesiyle ülkedeki büyük bir eksikliğin giderileceğini kaydeden Gürpınar, engelli bireylerin ailelerinin ‘çocuklarımıza bizden sonra kim sahip çıkacak’ kaygısının Yaşam Evi’yle hafifleyeceğine inanç belirtti.

Engellileri toplumla kaynaştırmak, engellilerin becerilerini geliştirmek, çalışma hayatına ve sosyal yaşama katılmalarını sağlamak için çalıştıklarını vurgulayan Gürpınar, “Bunun için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

GÜNEŞKÖY’DE ENGELSİZ ÇİÇEKLER SERASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işbirliğiyle Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nde “Engelsiz Çiçekler Serası” açıldı.

Güzelyurt ve Lefke’den gelen 14 engelli gence hizmet veren rehabilitasyon merkezinin bahçesine sera oluşturulmasına “Sera Tarım” ile “Öznergizler” şirketleri destek verdi.

Seranın içindeki malzemeler de Londra Limasollular Derneği tarafından karşılandı.

“BAŞLATTIĞIMIZ ÇALIŞMANIN BU NOKTAYA TAŞINMASI BENİ DUYGULANDIRDI…”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, “Engelsiz Çiçekler Serası”nın açılışında yaptığı konuşmada, KKTC’de 2007’den önce 18 yaş üzerindeki engellilerin rehabilitasyon hizmeti alabileceği merkezler olmadığını anımsattı.

Önce Girne’de, ardından Gazimağusa ve Güneşköy’de açılan rehabilitasyon merkezlerinin önemine vurgu yapan Gürpınar, “O yıllarda başlattığımız bir çalışmanın bu denli büyümesi ve faydalı noktaya taşınması beni son derece duygulandırdı” dedi.

“SERAYI HEP BİRLİKTE YARATTIK…”

Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’ni geçen yıl ziyaret ettiğinde eğitmen ve gençlerin “Enselsiz Çiçek Serası” hayallerini dinlediğini söyleyen Gürpınar, “Serayı hep birlikte, işbirliğiyle, büyük bir katılımla yarattık” ifadesine yer verdi.

“Amacımız merkeze devam eden arkadaşlarımızı sosyal ve çalışma yaşama hazırlayabilmek, el becerilerinin gelişmesini sağlamak, onları toprağa ve çiçeğe bağlamaktır” diyen Gürpınar, sera sayesinde engelli gençlerin üretmenin verdiği hazzı yaşayacağını, hem kendi aralarındaki, hem de toplumla bağlarını güçlendireceğini belirtti.

ENGELLİRİN KATILDIĞI KAMP

Konuşmasında engellilerin kamp yapmasını sağlayan projeye de işaret eden Gürpınar, Girne’deki 18 yaş üstü rehabilitasyon merkezinin böyle bir kamp düzenlediğini ve bunun bir ilk olduğunu söyledi.

Gürpınar, bu projenin diğer merkezlerde de hayat bulmasını ve engelli bireylerin farklı mekânlarda kamp kurmalarını sağlamak için çalışacaklarını kaydetti.

KARAATMACA: “15 YILDIR GÜZEL ÜLKEMİZE YORULMADAN VE GURURLA YATIRIM YAPIYORUZ…”

Öte yandan, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da seranın açılışında yaptığı konuşmada, engelli yaşama dair pek çok ilke imza attıklarını kaydetti. Karaatmaca, ‘Engelsiz Festival’e ‘Engelsiz Bilişim Günleri’ne, ‘Down Cafe’ye ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na işaret etti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bu yıl 15’inci kuruluş yıldönümünü kutladığını vurgulayan Aybars Karaatmaca, “Bizim için teknolojiye yatırım ne kadar önemliyse, insana yatırım da o kadar önemlidir. 15 yıldır güzel ülkemize yorulmadan ve gururla yatırım yapıyoruz” dedi.

“YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK…”

Bundan sonraki dönemlerde de Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yatırımlarının süreceğini kaydeden Karaatmaca, “Bu yatırımlar sayesinde hem mobil iletişim ve teknolojide ileri adımlar atacak, hem de sosyal sorumluluk projelerimize dört elle sarılacağız” şeklimde devam etti.

Açılışta, Sera Tarım Şirketi Direktörlerinden Şevket Özen de bir konuşma yaparak, projeye katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YETKİLİLERE ÇİÇEK TAKDİM ETTİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, projeye destek verenlere birer teşekkür belgesi takdim ederken, Güneşköy’deki merkeze devam eden gençler de yetkililere çiçek hediye etti.

Serayı dolaşan konuklara çiçek satışı da yapıldı.

Öte yandan, Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nin ritim grubu açılışta bir dinleti sundu.(TAK)

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur