1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Engelli vatandaşlar denize girebilecek
Engelli vatandaşlar denize girebilecek

Engelli vatandaşlar denize girebilecek

KBTK Komutanlığı Barış Paljı’nda engelli vatandaşların denize girebilmesi için düzenleme yapıldı

A+A-

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Barış Plajı’nda engellilerin denize girebilmesi için düzenleme yapıldı.

Barış Kışla Gazinosu artık tekerlekli sandalye kullanan engellilerin de rahatça denize girebileceği bir fiziksel yapıya kavuşturuldu. Tesis içindeki kademeli bölmelere, özel rampalar, tekerlekli sandalyelerin kolay kullanımını sağlamak amacıyla parke döşenmiş yollar, özel soyunma kabini, duş ile engelli platformu yapıldı.

Engellilerin denize girmesini kolaylaştırmak için kum üstünde yürüyebilen arabalar ve can yelekleri alındı.

Engelliler için özel olarak düzenlenen platformda ise, engelli vatandaşlar dinlenip güneşlenebilecek. Platformda, 6 özel eğitimli can kurtaran, engelli vatandaşların denize girmesine yardımcı olmak üzere hazır bulunuyor.

Barış Plajı’nda dün düzenlenen “Engelsiz Plaj” etkinliğinde, plajda yapılan düzenlemeler kamuoyuna duyurularak, engelli platformunun açılışı yapıldı.

Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen etkinlikte, KTBK Lojistik Destek Grup Komutanı Bakım Yarbay Bülent Baykal, KTBK Barış Kışla Gazino Müdürü Personel Yarbay Sadık Yoldaş ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve engelli vatandaşlar hazır bulundu.

Baykal: “Küçük bir adım attık”

KTBK Lojistik Destek Grup Komutanı Bakım Yarbay Bülent Baykal, etkinlikte bir konuşma yaptı.

Hayatın engelliler için çok zor olduğuna işaret eden Baykal, düzenlemenin Kuzey Kıbrıs’taki bütün engelliler için yapıldığını belirtti.
Engellilerin denize sınırsız girişi için böyle bir düzenlemenin yapıldığına dikkat çeken Baykal, “imkansız” olan için kendilerinin küçük bir adım attığını ifade etti. Baykal, yapılan düzenlemenin bütün kurum ve kuruluşlara örnek olmasını temenni etti.

Tesise gerekli düzenlemelerin yapılması için her türlü imkanlarını kullandıklarını anlatan Baykal, attıkları adımın geliştirilmesi gerektiğini, bunun için herkese görevler düştüğünü, uygulamalarının oteller ile kamu kurum ve kuruluşlarına örnek olmasını istediklerini kaydetti.
Baykal, önemli olanın bir yaşamın ortak paylaşılması olduğunu vurgulayarak, engellilere engelsiz bir hayatın ideal olduğunu, bunun başarılması gerektiğini belirtti.

Kibrit: “Bir hayale kavuşmanın keyfini yaşıyoruz”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de,  bir hayale kavuşmanın keyfini yaşadıklarını belirterek, yıllardır denizden mahrum kalan tekerlekli sandalye kullanan engellilerin büyük bir eksikliğinin giderildiğini söyledi.

Hayallerinin gerçekleşmesine olanak tanıyan KTBK Komutanlığı ve Korgeneral İsmail Serdar Savaş'a teşekkür eden Kibrit, “sevgi her engeli aşar” diyerek sözlerini bitirdi.

Konuşmaların ardından, engelli platformu, KTBK Lojistik Destek Grup Komutanı Bakım Yarbay Bülent Baykal, KTBK Barış Kışla Gazino Müdürü Personel Yarbay Sadık Yoldaş ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit tarafından açılarak, engelli vatandaşların denize girmesine olanak sağlandı.

Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur