1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Enfield tarihinin ilk kadın lideri
Enfield tarihinin ilk kadın lideri

Enfield tarihinin ilk kadın lideri

Enfield Belediyesinin gerçekleştirdiği genel kurul toplatısında yeni lider olarak 29 yaşındaki Kıbrıslı Türk Nesil Çalışkan seçildi.

A+A-

Enfield Belediyesinin gerçekleştirdiği genel kurul toplatısında yeni lider olarak 29 yaşındaki Kıbrıslı Türk Nesil Çalışkan seçildi.

AGM’de, 8 yıldır İşçi Partisinin Enfield lideri olan Doug Taylor’un güvenoyu kaybetmesi sonucunda, Çalışkan ilk kadın ve Kıbrıslı Türk lider olarak Enfield Belediyesinin yeni lideri oldu.

Londra’daki ev sorununun aşılması da önderlik yapmak isteyen Çalışkan, “Enfield Belediyesi’nin ilk kadın belediye lideri olmaktan onur duyuyorum, Belediye sınırları içinde yaşayan tüm farklı toplumları temsil edip, herkesin sesi olmak için uğraşacağım. Politika da aktif oldum çünkü eşitlik ve herkesin yapmak istediklerini yapması gerektiğine inanıyorum. Halkımız daha iyi fonlanmış kamu hizmetlerini hak ediyor. Enfield’de artan suç oranıyla mücadele etmek için daha fazla mücadele etmeliyiz” dedi.

Enfield Belediyesi yeni lideri Nesil Çalışkan, ilk açıklamasında şu ifadeye yer verdi:

“Taylor Doug özellikle böylesi bir zor zamanda ve Muhafazakar Parti hükümetinin sürekli bütçe kesintisi yaparken,  harika bir belediye lideriydi ve her daim istikrarlı bir şekilde görevini yürütmüştü. Kendisini bundan dolayı tebrik ediyorum.

Enfield bölge sakinlerimiz yaşanan bütçe kesintilerinden dolayı olumsuz yönde etkileri yaşamaktadır, ancak İşçi Partisinin meclis üyeleri olarak bu kesintilere karşı mücadele edeceğiz. Toplumumuzda kamu hizmeti hak eden ve yardıma muhtaç olan tüm vatandaşlarımıza gereken hizmetler sağlanacaktır ve toplum üyelerimizi en iyi şekilde savunacağız.

Yoksulluk, suç ve konut sorunları gibi öncelikler gördüğüm üç kilit alan var. Enfield’deki üç çocuktan birinin yoksulluk içinde yaşadığı gibi bir gerçek bulunmakta.

Bu sorunları çözmek için gereken çalışmaları gerçekleştireceğiz ve Enfield Belediyesini de derinden etkileyen konut kriziyle başa çıkmak için çözüm yolları üreteceğiz. Enfield Belediyesi için en iyi hizmeti sağlamak için çok umutluyum ve kararlıyım, Enfield doğduğum ve hayatım boyunca yaşadığım yer. Enfield halkına hizmet etmek için kabine ve belediye liderliğini dört gözle bekliyorum.”

Çalışkan, yıllık genel kurul toplantısında grup lideri olarak seçildi ve 23 Mayıs’ta gerçekleşecek olan AGM’de resmi olarak Enfield Belediye lideri olarak açıklanacak.

Enfield Belediyesinin 8 üyeden oluşan yeni kabinesinin yarısı da Türkçe konuşan toplum üyelerden oluşuyor.

Bu haber toplam 3601 defa okunmuştur