1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. En renkli festival
En renkli festival

En renkli festival

15. Tepebaşı (YORGOZ) Lale festivali bu haftasonu yapıldı

A+A-

15. Tepebaşı (Yorgoz) Lale Festivali bu hafta sonu yapıldı. Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği’nin düzenlediği, Tepebaşı Muhtarlığı ve Lapta Belediyesi’nin katkı koyduğu festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptı.

Dila ŞİMŞEK

15. Tepebaşı (Yorgoz) Lale Festivali bu hafta sonu yapıldı. Cumartesi başlayan festival Pazar günü akşama kadar sürdü. Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği’nin (TEPDER) düzenlediği, Tepebaşı Muhtarlığı ve Lapta Belediyesi’nin katkı koyduğu festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptı.

t8-001.jpg

Festivalde, dünyada sadece Kıbrıs’ta yetişen ve “Medoş Lalesi” olarak da bilinen Yorgoz Lalesi’nin tanıtılıp korunmasını hedeflendi. Festival süresince lale diyarı, TEPDER rehberleri eşliğinde ziyaret edildi. Oldukça renkli ve canlı geçen festivale Kıbrıslı Türkler kadar Kıbrıslı Rumlar da akın etti. Tepebaşı köy meydanında kurulan stantlarda yöresel yiyecek ve içecekler satışa sunuldu, el yapımı takı ve eşyalar renkleri ile büyüledi.

t2-066.jpg

Lale yürüyüşleri iki gün boyunca 13.00 ve 14.00 saatlerinde yapıldı. Tepebaşı (Yorgoz) Lale Festivali boyunca halka ‘Kıbrıs Lale’sinin yasadışı yollarla toplanmasını önlemek için el ele verelim” çağrısı yapılması hedeflendi. Festivalin ilk gününde açılış konuşmaları, yastık koşusu, halk dansları, modern dans gösterileri, Güzelyurt Halk Müziği Derneği konseri, Tunç Yükler ve grubunun konserleri oldu.

t9.jpg

Dün, Kıbrıs Havaları Derneği Konseri, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği konseri, Lefkoşa Türk Belediyesi Latin gurubu konseri, Grup Bariya konseri ve çeşitli modern ve halk dansları gösterileri yapıldı. Çocuklar için ise eğlenme alanları kuruldu.

Bu haber toplam 1998 defa okunmuştur