1. HABERLER

  2. SPOR

  3. En iyisi Yelena
En iyisi Yelena

En iyisi Yelena

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden ve 8’li finaller sonunda adını Türkiye Basketbol Kadınlar 2. Ligi’ne yazdıran Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) Belaruslu yıldızı Yelena Leuchanka 8’li finallerin en değerli oyuncusu seçildi.

A+A-

Eren Şişik

Özel bir internet sitesi tarafından yapılan habere göre Yelena ayrıca 8’li finallerin en iyi 5’inde de kendisine yer buldu. Belaruslu yıldızın yanı sıra Tuğçe İnöntepe de en iyi 5 oyuncu arasında gösterildi.

Öte yandan YDÜ takımında 8’li finallerde gösterilen üstün performans dikkatlerden kaçmazken oyuncuların aldığı sürelerde başarılı maçlar çıkardığı gözlemlendi. Maç başına bakıldığında istikrarlı bir görüntü çizen YDÜ oyuncularının etkili ve istikrarlı performansları Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne terfi yolunda önemli bir etki yarattı. Haberde ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu sezon kadın basketboluna yaptığı yatırıma da atıfta bulunarak, takımın başarılı bir grafik sergilediği ve finallerde büyük bir başarı elde ettiğinden söz edildi.

Maç başına 25 sayılık performans
Yalova’da gerçekleşen 8’li finallerde müthiş bir oyun sergileyen Yelena Leuchanka 7 maçın 4’ünde forma giydi. Bu 4 karşılaşmada toplam 100 sayıyı rakip potaya gönderen tecrübeli yıldız maç başında 25 sayılık bir performans sergiledi. Kaydettiği 100 sayının yanında 4 maçta 70 de ribaunt alan Belaruslu yıldız turnuvayı maç başında 17.5 ribaunt ortalaması ile noktaladı.

Tuğçe de en iyi 5’te
Yelana Leuchanka’nın yanı sıra kendisine en iyi 5’te yer bulan Tuğçe İnöntepe de performansıla takımını Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne taşıdı. Tuğçe oynadığı 6 karşılaşmada 75 sayı üretirken, 23 ribaunt ve 25 asistlik bir performans sergiledi. Maç başına 12,5 sayı ve 4,6’lık asist ortalaması ile turnuvayı noktalayan Tuğçe İnöntepe performansıyla beğeni topladı.

Görev kadını Aisha
YDÜ takımının bir diğer yabancısı Nijeryalı yıldız pivot Aisha Mohammed ise 8’li finallerde oynadığı 3 karşışaşmada özellikle ribaunt anlamında takıma büyük güç kattı. Maç başına 19,6 sayı ortalaması ile oynayan Mohammed, bunun yanında maç başına 17 ribaunt aldı ve takımı için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

İstikrarlı kaptan
Takımın kaptanı Aslı Sevinç de etkili ve istikrarlı performansı ile göz doldurdu. Tecrübeli oyuncu 8’li finallerde tüm karşılaşmalarda forma şansı bulurken maç başına 16,4’lük bir sayı ortalaması tutturdu. Uzun boyuyla ribauntda da etkili bir performans sergileyen kaptan, maç başına 9,7’lik ribaunt ortalamasıyla 8’li finalleri tamamladı. Aslı ayrıca, 3,7’lik asist ortalamasıyla takımına sayı kazandırdı.

Tecrübesini konuşturdu
Takımın bir diğer tecrübeli yıldızı Hülya Özkan da istikrarlı oyunuyla takımını Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne taşıyan isimlerin başında geldi. Tüm maçlarda forma giyen Hülya Özkan maç başına 16 sayılıkbir performans sergiledi. 8’li finallerde daha skorer bir kimlikle oynayan Hülya, 2,5’lik asist ortalamasıyla 8’li finalleri noktalamayı başardı.

Varlığı güven verdi
Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nin en tecrübeli oyuncuları arasında gösterilen ve takıma sonradan katılan Oya Salter de tecrübesiyle takıma büyük güç katan isimlerden oldu. 8’li finallerde 4 maçta forma şansı bulan Oya maç başına 6 sayı attı ancak oyununun kritik dakikalarında aldığı sorumlulukla dikkat çekti.  Oya ayrıca maç başına 3 asistlik bir performans ortaya koydu.

Görevini yaptı
Bu sezon çifte lisansla YDÜ takımına gelen ve bonservisi Abdullah Gül Üniversitesi Spor Kulübü (AGÜ)’nde bulunan Sinem Ataş da forma bulduğu maçlarda her zaman katkı sağladı. Gerek sayı gerekse ribaunt anlamında iyi bir oyun ortaya koyan Sinem, maç başına 6,5 sayı ve 6 ribaunt ortalaması ortaya koydu. Sinem ayrıca maç başına 2 asistle 8’li finalleri tamamladı.
Takımda daha çok rotasyonda forma şansı bulan Havva Arabacıoğlu, Huriye Güriz, Huriye Cambazoğlu ve Damla Öneri de oyunda kaldıkları sürede takımlarına maksimum verimi sağladılar.

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur