En iyi MTG bu sezon...

En iyi MTG bu sezon...

Süper Lig’de devreyi lider tamamlayan Mağusa Türk Gücü, son 8 sezondaki en iyi ilk devresini geçirdi.

A+A-

K-Pet Süper Lig’in şampiyonluk adaylarından Mağusa Türk Gücü, son yıllara göre en güzel günlerini bu sezon yaşıyor. Mağusa ekibi, ilk devrede çıktığı 15 karşılaşmada 35 puan toplayarak devreyi lider tamamladı ve son 8 sezondaki en başarılı performansına imza attı.

 

Devreyi lider tamamladı

Süper Lig ekiplerinden Mağusa Türk Gücü, ligin ilk devresini lider olarak tamamladı. 15 maçlık maraton boyunca sadece 2 beraberlik, 2 de mağlubiyet alan MTG, bu süreçte 35 puan topladı. Sarı yeşilliler, bu sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösteriliyor.

 

Son yılların en iyisi...

Süper Lig’in güçlü ekibi, geçtiğimiz sezonların da  ligin ilk devreleri  baz alındığı zaman son 8 sezonun en iyi dönemini geçirdi. Şampiyonluk yaşadığı 2015-16 sezonun ilk devresinde bile 25 puan toplayan MTG, o sezon devreyi Binatlı’nın ardından 2’nci sırada tamamlamıştı. Mağusa ekibi en kötü dönemini ise 2014-15 ve 2016-17 sezonlarında yaşadı. 2014-15 sezonunun ilk devresinde 11 puan toplayan sarı yeşilliler, devreyi 11’inci sırada tamamlamıştı. 2016-17 sezonunda da 13 puan toplayan Mağusa Türk Gücü, ilk devreyi 14’üncü sırada noktalamıştı.

 

Gol yollarında zorluk çekmiyor

Mağusa Türk Gücü, ilk devre boyunca gol yollarında da sıkıntı çekmedi. Sarı yeşilliler, çıktığı 15 maçta 39 gol atarak ligde en fazla gol atan takım olurken, gol yollarında önceki sezonları da geride bırakmayı başardı. Son olarak 2011-12 sezonunda 27 gol kaydeden MTG, 7 sezon sonra bu sayıyı geride bırakmış oldu.

 

Hisar ruhu Dr. Fazıl Küçük’teydi

Süper Lig’in güçlü ekibi Mağusa Türk Gücü, Canbulat Stadı’nın bakımda olmasından dolayı iç saha maçlarını Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynamak zorunda kaldı. Bu sahada 7 maça çıkan MTG, 5 galibiyet, 2 de beraberlik aldı. Devrenin son haftasında mabedine kavuşan sarı yeşilli ekip, karşısındaki Küçük Kaymaklı’yı 6-1 gibi tarihi bir skorla geçti. MTG, bu süreçte evinde oynadığı 8 maçta 20 puan toplamayı da başarmış oldu. Başta taraftar grubu Ultracrows olmak üzere, birçok kişi takımının maçlarına giderek, ilk devrede gösterilen bu başarıya ortak oldu.

 

Golcüler kalitesini konuşturdu

Süper Lig lideri Mağusa Türk Gücü’nde gösterilen bu başarının başlıca mimarları şüphesiz ki golcüler oldu. Ligin ilk devresinde 10 gol kaydeden Peter, MTG’nin en golcü oyuncusu oldu. Peter’in yanında Uğur Naci Gök 8, Halil Turan da 6 gol atarak takımın gol yollarındaki yükünü çeken oyuncular oldu.

Bu haber toplam 1966 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.