1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. En İyi Film Almanya’dan “Elisa” oldu
En İyi Film Almanya’dan “Elisa” oldu

En İyi Film Almanya’dan “Elisa” oldu

1.Kıbrıs Bağımsız Kısa Film Festivali ödül töreni ile sona erdi

A+A-

Kıbrıs Bağımsız Film Derneği(CIFA)  tarafından düzenlenen 1.Kıbrıs Bağımsız Kısa Film Festivali(ICSFF) 22  Mayıs Salı günü AKM’de gerçekleşen Ödül Töreni ile sona erdi. Kapanış törenine şair-multimedya performans sanatçısı ve akademisyen Alev Adil, sanat yönetmeni Selda Çiçek,film eleştirmeni-oyuncu Cüneyt Cebenoyan, ressam-şair Ümit İnatçı ve Rus yönetmen -senarist-yapımcı Slava Ross  tarafından oluşturulan Festival jürisi de katılırken festivalde ödüller sahiplerini buldu. Toplam 5 gün süren ve 46 ülkeden 74’ü yarışma filmi olmak üzere toplam 87 kısa filmin gösterildiği ulaslararası festivalin kapanışında Jüri adına Cüneyt Cebenoyan  bir konuşma yaptı.
 

Cebenoyan: “İyi filmler izledik,ödülleri verirken zorlandık”

Cebenoyan konuşmasında ödül alan filmlerin gerekçeli kararlarını söylerken iyi filmlerden oluşan yarışma bölümündeki filmlerin arasından ödül vermekte çok zorlandıklarını da sözlerine ekledi. Jüri olarak seçtikleri 3 ödül yanında bir de jüri özel ödülü verdiklerini kaydeden Cebenoyan, iyi  filmlerden oluşan ve bu konuda Kuzey Kıbrıs’ta güzel festival  geleneğini  başlatan Kıbrıs Bağımsız Kısa Film Festivali’ne daha fazla sahip çıkılmasını ve uzun ömürlü olmasını diledi.
Festivalde En İyi Film Almanya’dan yarışmaya katılan Kristina Shtubert’in yönettiği  “Elisa” filmi alırken, En İyi Sinematografi Ödülü Nepal’den Pratish Shrestha’nın yönettiği  “Gya(z)” filmine, En İyi Kurgu Ödülü Brezilya’dan Lucas H. Rossi’nin yönettiği  “The Dress of Myriam” filmine gitti. Jüri Fransa’dan Loïc Gaillard’ın yönettiği  “What A Hidden In The Snow” filmine ise Jüri Özel Ödülü’nü verdi. Kıbrıs Bağımsız Film Derneği ise Irak’tan Semaa Samir’in yönettiği “Zero mm” filmine CIFA Özel Ödülü verdi.
 Lefkoşa Türk Belediyesi, Merit Otelleri ve Cumhurbaşkanlığı’nın sponsor olarak yer aldığı,Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kültür Dairesi, YDÜ, DAÜ, Girne Belediyesi, Creditwest, Cypex Co.Ltd.(Efes Pilsen) in de çeşitli katkılar koyduğu festival ödüllerin dağıtımıyla sona erdi.

Bu haber toplam 2512 defa okunmuştur
Etiketler : ,