1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. En hızlı düşüş kolakas ve bullezde
En hızlı düşüş kolakas ve bullezde

En hızlı düşüş kolakas ve bullezde

Bu haftaki ‘Alışveriş Sepeti’ne yansıyan ürünlerden kolakas ve bullez, adanın her iki bölgesinde de en hızlı düşüşü gösteren sebze oldu.

A+A-

Market reyonlarında ise en büyük fiyat farkı nescafede görüldü. Kuzeyde 200 gramı 82 TL’yi aşan Nescafe, güneyde 40 TL’ye reyonlarda yer aldı.

Fehime ALASYA

Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasındaki fiyat karşılaştırmasında bu hafta ‘Alışveriş Sepeti’ne yansıyan ürünlerden kolokas ve bullez, adanın her iki bölgesinde de en hızlı düşüşü gösteren sebze oldu.

Meyve sebze reyonlarında bu haftaki fiyat seyir tersine döndü. Geçtiğimiz haftalarda güneyde çıkışta olan birçok ürün fiyatı bu hafta düştü, kuzeyde ise fiyatlar yükselmeye başladı.

Her iki bölgede de kabağın fiyatı şaşırttı. Kabak bu hafta kuzeyde en hızlı fiyatı düşen sebze olurken, güneyde en hızlı yükselişi gösterdi.

Fiyatlardaki artışa karşın, hem kuzeyde hem de güneyde düşüşe geçen yemeklikler kolokas ve bullez oldu.

Kuzeyde en az yedi üründe fiyatlar yükselirken, güneyde sadece üç üründe artış yaşandı.

Kuzey güney farkı hala aynı…

Kuzey ile güney arasındaki fiyat farklarında sebze reyonlarındaki uçurum hala aynı. Mevsim yeşilliklerinden ayrelli, kuzeyde 13 TL civarında tüketici bulurken, güneyde bu rakam 20 TL’yi aşıyor. Bunun yanında yine mevsim sebzelerinden olan pırasa, kivi, avokado, taze bakla gibi ürünlerde de fiyat farkları oldukça fazla.

Kabak düşüşte

Kuzeyde yaşanan fiyat değişikliklerinde en hızlı düşüşü kabak görülürken, en hızlı fiyatı çıkan ürün kolokas ve bullezde oldu.

Geçtiğimiz hafta 9,75 TL olan kabak, bu hafta 7,25 TL’ye gerilerken, kolokas ve bullez 15,95 TL’den 18,75 TL’ye çıktı.  

Güneyde fiyatlar düşüşte

Kıbrıs’ın güneyinde pek çok sebze meyve ürünlerinde düşüş yaşandı. Geçtiğimiz haftadan bu yana sebze reyonlarında yer alan bazı ürünlerde büyük fiyat gerilemesi görüldü. Kuzeydeki düşüşüne karşın, güneyde de en hızlı yükseliş ise 4 TL ile kabakta yaşandı.

14 TL’den 18 TL’ye çıkan kabağın yanı sıra, muz ve ayrelli fiyatlarında da yükselme oldu.

Güneyde fiyatı düşen ürünler arasında salatalık, patates, domates, enginar, kolokas ve bullez olurken, en hızlı düşüşü yaklaşık 7 TL’lik gerileme ile domates gösterdi. Geçtiğimiz hafta 15 TL olan domates bu hafta 7,75 TL’den fiyat buldu.  

Nescafe ve kasap reyonu güneydeki cazibesini koruyor

Market reyonlarında ise güneydeki fiyatlar benzer ürünlerde daha yüksek yer aldı. Buna karşın en büyük fiyat farkı nescafede görüldü. Kuzeyde 200 gramı 82 TL’yi aşan Nescafe güneyde 40 TL’ye reyonlarda yer aldı.

Dövizin her geçen gün yükselmesine karşın kasap reyonları da hala güneyde cazibesini koruyor. Kuzeyde 65 ila 75 TL arası market kasaplarında yer alan kuzu pirzola, güneyde 47 TL’den satışta.

22-mart-tablo-1-002.jpg

Bu haber toplam 2876 defa okunmuştur
Etiketler : ,