1. HABERLER

  2. SPOR

  3. En genç ve yaşlı batıdan
En genç ve yaşlı batıdan

En genç ve yaşlı batıdan

Süper Lig’in ilk yarısında görev yapan en genç futbolcu Binatlı’dan Hasan Ağaç, en yaşlı oyuncu ise Baf Ülkü Yurdu’ndan Erdinç Börekçi oldu

A+A-

K-Pet Süper Lig’in ilk yarısında görev yapan en genç oyuncu Binatlı’dan Hasan Ağaç, en yaşlı oyuncu Baf Ülkü Yurdu’ndan Erdinç Börekçi oldu.

Ligin 15 haftalık ilk yarısında takımlar 21 yaş altı kuralı çerçevesinde 1 Ocak 1997 ve sonrası en az 1 futbolcuyu en az toplamda 90 dakika oynatma zorunluluğu çerçevesinde genç isimlere şans verdi. Bazı takımlar birden fazla oyuncudan yararlandı. Bu oyuncular içerisinde ilk yarıda görev yapan en genç isim Binatlı’dan Hasan Ağaç oldu.

En genç oyuncu 15 yaşındaki Hasan Ağaç

15 yaşındaki Hasan Ağaç takımı Binatlı adına 28 dakika görev yaptı. Ligin 10’uncu haftasında Lefke deplasmanına konuk olan Binatlı’da Hasan Ağaç karşılaşmanın 81’inci dakikasında oyuna girdi. Bir hafta sonra 11’inci haftada Gönyeli deplasmanında Ağaç bu kez 71’inci dakikada teknik heyet tarafından oyuna sürüldü. Genç futbolcu toplamda 28 dakika görev yaparak ilk yarıda forma giyen en genç oyuncu oldu. Gençler Birliği’nde ise 21 kişilik maç kadrosunda yer alan ancak Hasan Ağaç’tan gün farkı ile daha büyük olan 2003 doğumlu oyuncular Dursun Ali Karakaş ve Hasan Hüseyin Tanrıkulu ise teknik heyet tarafından görevlendirilmedi.

En yaşlı Erdinç Börekçi

İlk yarının en yaşlı ismi ise Baf Ülkü Yurdu’ndan Erdinç Börekçi oldu. 40 yaşındaki Börekçi 1104 dakika ile Süper Lig’de ilk yarıda görev yapan en yaşlı isim olurken, takımının en yaşlı ismi konumunda değil. Zira Ülkü Yurdu’nda yer alan 44 yaşındaki Hüseyin Şerifali ilk yarıda takımların kadrosunda yer alan en yaşlı oyuncu olmasına karşılık maçlarda süre almadı.

yeniduzen-satin-aliniz-20190121103833.jpg

Bu haber toplam 1438 defa okunmuştur
Etiketler : ,