1. HABERLER

  2. SPOR

  3. En dayanıklı Çıdamlı
En dayanıklı Çıdamlı

En dayanıklı Çıdamlı

Kastamonuspor forması giyen İbrahim Çıdamlı yapılan Yo-Yo Dayanıklılık Testi’nde takımdaki en iyi dereceyi elde eden isim oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Kastamonuspor yeni sezon hazırlıkları kapsamında kamp programını uygulamayı sürdürüyor. Kondisyon ve güç kazanma adına yapılan idmanlarda futbolcular yoğun bir programdan geçerken kondisyonerlerin son dönemlerdeki vazgeçilmez uygulaması “Yo-yo dayanıklılık testi”nde Kıbrıslı Türk futbolcu İbrahim Çıdamlı takımda en iyi dereceyi elde eden isim oldu.

Derecesi Süper Lig oyuncuları standardında
Oyuncuların gelişim süreçlerini ölçmek için yapılan yo-yo testinin ilk etabında iyi bir derece eden Çıdamlı teknik ekibin ve kondisyonerlerin beğenisini kazandı. Teknik ekipten tam not alan İbrahim Çıdamlı testi 2 bin 120 metrelik koşu mesafesiyle tamamlarken, bu derecenin Süper Lig’de forma giyen oyuncularla eşit bir derece olduğu öğrenildi. Çıdamlı’nın en yakın rakibine 80 metrelik bir fark yaptığı da gözlerden kaçmadı.

Forvetler arasında en iyi Tansel
Takımın bir diğer Kıbrıslı Türk futbolcusu Tansel Ekingen ise forvet oyuncuları arasında en iyi dereceyi elde ederek takdir topladı. 1480 metre ile testi tamamlayan Tansel Ekingen tüm takım içerisinde en iyi 7’nci dereceyi elde eden isim oldu.

Yo-Yo testi nedir?
Yo-Yo testleri 3 değişik versiyondan oluşur. Yo-Yo dayanıklılık, Yo-Yo Aralıklı dayanıklılık, Yo-Yo Aralıklı toparlanma testleridir. Yo-Yo aralıklı testleri, bir bireyin yoğun egzersizi hızlı bir şekilde yapabilme yeteneğini değerlendirmektedir. Yo-Yo aralıklı dayanıklılık testi ve toparlanma testleri arasında yürüme veya jog ile yapılan aktif toparlanma için belirli bir süre vardır. Bir birey test hızında koşabildiği kadar koşmaya çalışır. Test hızında koşamadığı seviyede test sonlanır.

Bu haber toplam 2457 defa okunmuştur