1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "En Çok Borçlu 50 İsim” açıklandı
En Çok Borçlu 50 İsim” açıklandı

"En Çok Borçlu 50 İsim” açıklandı

Güney’de en çok vergi borcu olan 50 özel ve tüzel kişinin ismi açıklandı

A+A-

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne en çok vergi borcu olan 50 kurum, kuruluş ve şahıs açıklandı. Aralarında futbol kulüpleri, emlak-inşaat şirketleri, oteller ve işadamlarının isimlerinin de bulunduğu listedekilerin toplam vergi borcu 165 milyon Euro.

Simerini haberi “165 Milyon Euro Vergi Borçları Var... En Çok Borçlu 50 İsim” başlığıyla manşete çektiği haberinde, bu listenin Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis’in ısrarı üzerine Maliye Bakanlığı tarafından Meclis Başkanı’na gönderilen listenin ilki olduğunu, ikinci bir dosya daha gönderilmesinin beklendiğini yazdı.

Habere göre Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, vergi yasasına göre isim listesinin yayınlanmasının yasak olduğunu ancak meclis araştırmasına yardımcı olmak amacıyla kamu yararı için listeyi meclis başkanına gönderdiğini söyledi.

Gazete, özel ve tüzel kişilerin listesini tam sayfa olarak yayımladı.

Fileleftheros ise, “Lagarde’nin Listesinde Kıbrıslılar... Haris Yeorgiadis’in 50 Büyük-Borçluyla İlgili Listesinde Kara Delikler” başlıklı manşet haberinde, HSBC bankasının gizli banka verilerinden oluşturulan ve IMF Başkanı Christine Lagarde’ın adıyla anılan liste hakkındaki yeni açıklamaların, “Lagarde Listesi”nde HSBC’nin Güney Kıbrıs’la ilişkisi olan 308 müşterisinin de olduğunu gösterdiğini yazdı.

“Lagarde listesi”ndeki 308 kişinin dörtte birinin Kıbrıs Rum pasaportu hamili veya İsviçre bankasındaki 553 hesaba sahip Kıbrıslı Rumlar olduğuna işaret edilen haberde, Yeorgiadis’in Kıbrıs Rum meclisine sunduğu listedeki özel ve tüzel kişinin toplam 165 milyon Euro’luk borcunun nasıl biriktiği ve devletin bu alacaklarını tahsil edememe sebeplerinin sorgulanmakta olduğunu kaydetti.

En yüksek vergi borcu, 15 milyon Euro ile bir Amerikan şirketine ait

Gazete, listede görünen en yüksek vergi borcunun 15 milyon Euro ile bir Amerikan şirketine ait olduğunu da yazdı ve Amerikan hükümetinin söz konusu şirketin Amerika’daki mal varlığına el koyduğunu vurguladı.

Haberi Politis de “165 Milyon Euro İçin 50 Kişilik Liste... 46 Şirket ve 4 Özel Kişinin Vergi Borcu Var” başlığıyla manşete çekti.

“En Büyük 50 Vergi Borçlusu” başlığını kullanan Alithia ise, birinci sayfasından okurlarının bilgisine getirdiği habere iki tam sayfa ayırdı. TAK

Bu haber toplam 1862 defa okunmuştur