1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "En büyük sorun işsizlik"
En büyük sorun işsizlik

"En büyük sorun işsizlik"

Akıncı dün İncirli, Köprülü, Dörtyol ve Korkuteli köylerini ziyaret etti.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, ülkenin en büyük sorununun işsizlik olduğuna işaret ederek “Gençlere iş alanları açmak, yeni yatırımlar gerçekleştirmek gerekir... Amacımız hükümetlerle de işbirliği içerisinde çalışarak gençlerimize daha iyi bir gelecek sağlamaktır” dedi.

Akıncı, kapalı Maraş bölgesinin BM gözetiminde ve Mağusa Limanı’yla Ercan Havaalanı’nı da kapsayacak bir paketle açılmasının hem kuzeyde, hem güneydeki gençlere de iş alanları yaratacağını savundu.

Basın bürosunun haberine göre Akıncı dün İncirli, Köprülü, Dörtyol ve Korkuteli köylerini ziyaret etti.

“Dört Boyutlu Siyaset” başlığı altındaki vizyonunu aktaran; sorunlarını dinleyip sorularını yanıtlayan Akıncı’ya bölgedeki vatandaşlar en büyük sorunun gençlerin işsizlik sorunu olduğunu söyledi.

Bu sorunu iyi bildiğini, toplumun en büyük sorunlarının başında geldiğini vurgulayan Akıncı gençlere iş alanları açmanın gerekliliğinin altını çizdi.

Var olan iş alanlarına istihdam yapılırken adil olunması gerektiğini de vurgulayan Akıncı, kamu görevinde bu adaletin sağlanabilmesi için Kamu Hizmeti Komisyonu’nun adil, bağımsız, tarafsız ve yetkin insanlardan oluşmasının önemine dikkat çekerek “Halkın beklentisi de adalet. Sınırlı olan iş alanlarında adil olunmalı. Partizanca atamalara son verilmeli” dedi ve seçime çok yakın bir zamanda yapılan istihdamlara da dikkat çekti.

“Amacımız hükümetlerle de işbirliği içerisinde çalışarak gençlerimize daha iyi bir gelecek sağlamaktır” diye konuşan Akıncı, işsizlik sorununun kapalı Maraş’ın BM gözetiminde her iki tarafın yararına açılmasının ciddi bir katkı yapacağını kaydederek, “Bunun gerçekleşmesiyle her iki tarafın müteahhitlerine iş alanları açılır, gençler burada iş bulur. Kapalı Maraş’ın açılmasının yanı sıra Mağusa Limanı’ndan doğrudan ticaret ve Ercan Havaalanı’ndan direkt uçuşların gündeme gelmesiyle ürettiğimiz ürünler bu limandan ihraç edilebilir, turizm gelişme sağlar, ekonomi canlanır” diye konuştu.

(tak) 

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur