1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Empati yapabilen insanlar yetiştirmeliyiz”
“Empati yapabilen insanlar yetiştirmeliyiz”

“Empati yapabilen insanlar yetiştirmeliyiz”

Akıncı: “Eğitim, hem adanın barışçı geleceği, hem de toplumsal kalkınma için çok önemli”

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıklayan Mustafa Akıncı, cumhurbaşkanının Kıbrıs sorunu yanında, eğitim, çevre, kültür ve sanata da önem vermesi gerektiğini anlattı.

“Barış dili kullanan, empati yapabilen, araştıran, sorgulayabilen insanlar yetiştirmeliyiz” diyen Akıncı, cumhurbaşkanının bağımsız ve tarafsız, toplumun içişlerinden soyutlanmayan ancak topluma her alanda rehberlik edecek bir yapıda olması gerektiğini kaydetti.

Akıncı özellikle çevre, eğitim, kültür ve sanatın cumhurbaşkanının ilgi alanı kapsamında olması gerektiğinin altını çizdi.

Mustafa Akıncı’nın basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akıncı dün akşam Kıbrıs TV’de konuk olduğu eğitim kültür sanat programında, çevre sorunları üzerine planlı bir yaklaşımla gidilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Akıncı, hedeflerin doğru saptanıp, doğru bir vizyon oluşturulması; plan ve projeye dayalı çalışmalar gerçekleştirilmesi, kaynak bularak nitelikli insanlarla çalışılması durumunda sorunların çözümünün zor olmayacağını kaydetti.

Kıbrıs Türk toplumunun çevre konusunda bilinçli bazı gelişmeler kaydettiğini söyleyen Akıncı, çarpık yapılaşma ve sorunlarıyla daha çok mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Mustafa Akıncı, eğitim, kültür ve sanatın toplumu her zaman ileriye taşıyan unsurlar olduğu üzerinde durarak, kendisinin de ilk gençlik yıllarından itibaren kültür ve sanatın her zaman içinde olduğunu kaydetti. Akıncı, özellikle belediye başkanlığı döneminde kültür-sanat alanında gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsetti.

Akıncı, kültür-sanat, çevre ve eğitime değer veren bir cumhurbaşkanı olmayı hedeflediğini kaydederek, “Özellikle insanlarımızın bugün yaşadığımız bu sorunlarla dolu çevrede hayatlarını devam ettirmelerine sessiz kalınamaz; çevre, her açıdan hayat boyu eğitim gerektiren bir konu” diye konuştu.

Bu konularda yapılacak çok şey olduğuna dikkat çeken Mustafa Akıncı, “Cumhurbaşkanlığı makamı bu konularda toplumsal bilincin gelişmesi ve daha planlı, daha yaşanabilir çevrenin gelişmesi için öncü rolü üstlenmelidir” dedi.

“BARIŞ DİLİNİ KULLANABİLMEK İÇİN EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

Eğitimin her alandaki öneminin de altını çizen Akıncı, gerek toplumsal kalkınma, gerekse Kıbrıs’taki iki toplumun “yabancılığının” üstesinden gelmenin yolunun eğitimden geçtiğini belirtti.

Akıncı, bugün hala her iki toplumdaki eğitim sisteminin bu yabancılaşmayı sürdürdüğünü ifade ederek, barış dilini kullanmak için eğitimin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Akıncı, “Adanın barışçı geleceği, eğitim alanında atılacak olan adımlara çok bağlı. Empati yapabilen, araştıran, sorgulayabilen birbirinin dilini konuşabilen insanlar yetiştirmeliyiz. İhtiyacımız olan da bu” diye konuştu.

(tak)

Bu haber toplam 1718 defa okunmuştur