1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Emek-İş Taşel’de süresiz greve gidiyor
Emek-İş Taşel’de süresiz greve gidiyor

Emek-İş Taşel’de süresiz greve gidiyor

Birleşik Kamu, Kooperatif, Tarım ve Diğer Sanat ve Hizmetler Emekçileri Sendikası (EMEK-İŞ) TAŞEL yönetiminin yalan, saptırma, meydan okuma ve yasa tanımaz tavrını sürdürdüğünü belirtti.

A+A-

EMEK-İŞ Başkanı Koral Aşam tarafından yapılan yazılı açıklamada, yarın sabah süresiz greve başlanacağı, ilgili yasalar çerçevesinde hem işçinin hakları, hem de toplum malı olan yüzde 33 iştirak payına sonuna kadar sahip çıkılacağı kaydedildi.

Aşam, “TAŞEL yönetiminin çalışanları tehdit ettiğini, Bakanlar Kurulu kararlarını hukuk dışı olarak nitelediğini, fabrikadan usulsüz şekilde 3 TIR içki çıkışı yapmaya çalıştığını ve olayın polis ve gümrüğe intikal ettiğini” belirtti.
2011 sonrası işe girmiş işçilerin lehine olan maddeleri yasa kapsamında uygulatma niyetinde olduklarını kaydeden Aşam, TAŞEL yönetimini kendi işine gelen maddeleri uygulatmaya çalışmakla suçladı.
Aşam, yapılan uyarı grevinin bildirim zorunluluğu olmadığını, 22 Temmuz günü süresiz grevini başlatabileceklerini fakat bunu yapmadıklarını kaydederek,  24 Temmuz Pazartesi gününe kadar uzlaşıya zaman tanıdığını ve kapıda gözlem yapıldığını bildirdi.
Aşam açıklamasında “Gelinen son aşamada, TAŞEL yönetiminin yalan, saptırma, meydan okuma ve yasa tanımaz tavrını sürdürdüğünü üzülerek izlemekteyiz ve daha önceden bildirdiğimiz gibi 24 Temmuz Pazartesi sabahı süresiz grevimize başlayacağımızı, ilgili yasalar çerçevesinde hem işçinin haklarına hem de toplum malı olan %33 iştirak payına sonuna kadar sahip çıkacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.” ifadelerini kullandı.

TAK

Bu haber toplam 1675 defa okunmuştur