1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Emareler parmak izi incelemesine gönderilecek
Emareler parmak izi incelemesine gönderilecek

Emareler parmak izi incelemesine gönderilecek

‘Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu’ suçlamasıyla tutuklanan S.G ve O.Ş 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak

A+A-

Ayşe GÜLER

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekipleri tarafından Lefkoşa’da bir ikametgahın doğusundaki boş arazi içerisinde ele geçirilen 6 adet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan paket, 2 adet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan paket, 1 adet yanık sigara izmariti, 1 adet karton bardak, bir adet ise boş sigara paketi ile ilgili S.G ve O.Ş tutuklandı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün çıkarılan zanlılar aleyhinde 3 gün tutukluluk kararı alındı.
Polis, ele geçirilen ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin Devlet Kimya Labaratuarı’na, diğer emarelerin ise parmak izi incelemesine gönderileceğini açıkladı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç’i tanık olarak dinletti.

Evin doğusunda bulundu…
Polis memuru Mehmet Sevinç, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.
Sevinç, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri tarafından önceki gün Lefkoşa’da Vişne Sokak’ta Abbasoğlu Apartmanı Daire 1’e mahkeme emri ile yapılan arama sonucunda kanunsuz herhangi bir şeye rastlanmadığını ancak ikametgahın doğusunda bulunan boş arazi içerisinde 6 adet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan paket, 2 adet içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan paket, 1 adet yanık sigara izmariti, 1 adet karton bardak, 1 adet boş sigara paketi bulunarak emare alındığını açıkladı.
Sevinç, olayla ilgili S.G ile orada bulunan O.Ş’nin tutuklandığını aktardı.

Zanlı S.G, gönüllü ifade verdi
Zanlı S.G’nin ayni gün gönüllü ifade verdiğini söyleyen Sevinç,  yapılan soruşturma sonrasında zanlı O.Ş’nin toplam 8 adet içerisinde sentetik cannobionid uyuşturucu olduğuna inanılan siyah paketleri, zanlı S.G’nin evine getirdiği ve bu paketleri de zanlı S.G’nin evinin dışına attığı öğrenildiğini dile getirdi.

Alınması gereken ifadeler var
Olayla ilgili yürütülen tahkikatın yeni başladığını kaydeden Sevinç, alınması gereken ifadeler ve soruşturulacak şahıslar olduğuna değindi.

Emareler incelemeye gönderilecek
Polis memuru Sevinç, bulunan emarelerin parmak izi incelemesine, uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin ise Devlet Kimya Laboratuarı’na gönderileceğini kaydederek, her 2 zanlının da poliste 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutuklu kalacaklar
Yargıç Hale Ahmetraşit ise mahkemede aktarılan olgular ışığında zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1861 defa okunmuştur