1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Eliz’den tarihi başarı
Eliz’den tarihi başarı

Eliz’den tarihi başarı

Eliz’den tarihi başarı

A+A-

 

 

Hüseyin Kıral

Eğitim ve tenis yaşamını İngiltere’de sürdüren Kıbrıslı Türk Eliz Maloney Yorgancı, önemli bir başarıya imza attı. Genç yetenek, tenis dünyasının önemli organizasyonlarından bir tanesi olan Wimbledon’da yer almasının yanı sıra ana tabloda maç kazanan ilk Kıbrıslı Türk olarak spor tarihine geçti.

ÇIKIŞINI SÜRDÜRÜYOR
Bir süreden beridir eğitim ve tenis yaşamını İngiltere’de sürdüren Eliz Maloney Yorgancı, burada Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) ve Tennis Europe tarafından düzenlenen turnuvalarda elde ettiği başarılarla Kıbrıslı Türkler için gurur kaynağı oldu. Sadece Avrupa’da değil Güney Amerika ve Afrika’da da düzenlenen turnuvalara katılarak dereceler elde eden genç yetenek, son olarak önemli bir başarıya daha imza atarak kariyerindeki çıkışını sürdürdü.

WİMBLEDON’DA İLK MAÇ KAZANAN KIBRISLI TÜRK
Şu sıralar devam eden dünyaca ünlü Wimbledon Tenis Turnuvası’nda genç tenisçiler için düzenlenen organizasyona katılan Eliz Maloney Yorgancı, burada tarihi bir başarı elde etti. “The Junior Wimbledon Tennis Championship” adı altında oynanan turnuvada çiftler kategorisinde İngiliz partneri Nell Miller ile yer alan Eliz, ana tabloda maç kazanan ilk Kıbrıslı Türk oldu.

GERİDEN GELİP KAZANDILAR
İlk maçında Fransa Açık çiftler şampiyonu Sırp oyuncu Olga Danilovic ve İsveçli Miriam Bjoklund ile oynayan Eliz – Nell çifti, ilk seti rakiplerine 6-3’lik skorla vermesine karşılık ikinci seti 7-5 kazanarak skoru 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın galibini belirleyecek son sette Eliz ve Nell çifti 5-3 geriye düşmesine rağmen gösterdikleri başarılı performans ile seti 7-5, karşılaşmayı da 2-1 kazanarak tarihi başarıya imza atmış oldu.

Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 271. Sayısı

Adres Kıbrıs 271. Sayısı