1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Eliz’den bir şampiyonluk daha
Eliz’den bir şampiyonluk daha

Eliz’den bir şampiyonluk daha

Ülkemizin yıldız tenisçisi, Eliz Maloney-Yorgancı’dan bir büyük başarı daha. İngiltere Tenis Federasyonu’nun 27-31 Temmuz tarihleri arasında, Sheffield şehrinin Graves Tenis Kulübünde organize ettiği “Nike Tour Event, Sheffield Junior Open” şampiyonası’nd

A+A-

Ülkemizin yıldız tenisçisi, Eliz Maloney-Yorgancı İngiltere Tenis Federasyonu’nun 27-31 Temmuz tarihleri arasında, Sheffield şehrinin Graves Tenis Kulübünde organize ettiği “Nike Tour Event, Sheffield Junior Open” şampiyonası’nda Eliz tekler ve çiftler kategorilerinde şampiyon oldu.
“Sheffield Junior Tour” Turnuvasına  bir numara olarak çıkan Eliz, ilk maçını Kanadalı Ashleigh Jacobs’a karşı yaptı ve karşılaşmadan 2-1 galip olarak ayrıldı. İkinci maçında Elizabeth Massie ile karşılaşan Eliz, maçı rahat bir şekilde 2-0  (6-3 ve 6-2) kazanan taraf oldu. Çeyrek finalde Jizel Matos –Sequeira Fernandez ile karşılşan Eliz, maçı 2-1 alarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Victoria Allen’ı 6-4 ve 6-1, finalde ise Alice Thane’i  7-5 ve 6-3 setlerle 2-0 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.
Turnuvada yaşanan bazı organizasyon bozukluğundan dolayı, turnuvanın son iki gününde  toplam 7 maç yapmak zorunda kalan Eliz, gösterdiği güzel oyunu yanında azmi ve dayanıklılığı ile de tenis camiasının gözlerini üzerine çekti.
Eliz, kendisine destek veren Arden Gıda Ltd, Atakom Ticaret Ltd, Gıda Şirketi Ltd, Metgin Ltd ve Oero Trading Ltd direktörlerine teşekür etti.  Sözlerine, aramızdan dokuz ay önce ayrılan değerli hocası Yusuf Yönlüer’in emeklerinin bu başarılarında unutulmaz olduğunu belirterek devam eden Eliz, “bunlar sizin için hocam” deyerek değerli hocasını sevgi ve saygı ile andı.

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur