Eliz sezona finalle başladı

Eliz sezona finalle başladı

2019 yılında ilk turnuvasını oynayan Eliz Maloney Yorgancı, final oynama başarısı gösterdi.

A+A-

Eğitim ve tenis yaşamını İngiltere’de sürdüren Kıbrıslı Türk tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı 2019 sezonunu başarı ile açtı.

Yılın ilk turnuvasını, İngiltere Tenis Federasyonunun Loughborough kentinde düzenlediği “British Tour” turnuvasına katılarak oynayan Eliz, final oynayarak büyük başarı gösterdi.

İlk maçını Annali Olivelle karşı yapan Eliz turnuvaya biraz heycanlı başladı. İlk sette 7-5 geriye düşen Eliz ikinci ve üçüncü setleri 6-2 ve 6-0 alarak maçı kazanan taraf oldu. Eliz çeyrek finalde Katherine Barnes’ı 6-0 ve 6-3’lük setlerle rahat bir şekilde yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde hiç zorlanmadan, Charlotte Howard’ı 6-1 ve 6-2 setlerle 2-0 yenerek finale yükselen Eliz, final maçında Amelia Rajecki ile karşılaştı. İlk seti 6-3 alan Eliz, ikinci ve üçüncü setlerde istediği performansı gösteremedi ve maçı 2-1 setlerle vererek müsabakadan yenik ayrıldı.

 

Hedefi dünya sıralamalarında ilerlemek

Eliz,  turnuvanın sonunda, bu turnuvaların eksiklerini görmesi açısından çok önemli olduğunu ve bu yılkı hedeflerinin, yaz sezonu sonuna kadar birçok Uluslararası turnuvalara katılarak maç eksikliklerini gidermek, antrenmanda çalıştıklarını maçta uygulamak ve dünya sıralamalarında ilerlemek olduğunu söyledi.

Eliz, sözlerinin sonunda kendisine destek veren ve her zaman yanında olan, KKTC’nin değerli iş adamları Arden Gıda Ltd, Atakom Ticaret Ltd,  Metgin Limited ve Oero Trading Ltd direktörlerine teşekkür etti.  Eliz ayni zamanda kendisine destek veren ve bu uzun yolculukta yanında olup elinden tutmaya söz veren Başbakan Tufan Erhürman ve Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu’na da saygılarını göndererek teşekkür etti.

Bu haber toplam 1655 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.