1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Eliz okulunu şampiyon yaptı
Eliz okulunu şampiyon yaptı

Eliz okulunu şampiyon yaptı

Tenis yaşamını İngiltere’de sürdüren Eliz Maloney Yorgancı, okulu ile birlikte Aberdare Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi.

A+A-

Ülkemizin yıldız tenisçisi Eliz Maloney-Yorgancı, İngiltere Tenis Federasyonu’nun organize ettiği “Büyük Britanya 18 Yaş Okullararası (Aberdare Kupası) Final Turnuvası”nda, okulu ile birlikte şampiyon oldu ve Mart 2015 tarihinde Doha, Katar’da yapılacak “Dünya Okullararası Şampiyonası”na katılmaya hak kazandı.

14 yaşında 18 yaş turnuvasında yer aldı
300’ün üzerinde okulun katıldığı ve beş ay boyunca devam eden turnuva İngiltere’nin Sheffield şehrinde, Graves Tenis Arena’sında Büyük Britanya’nın en iyi 16 takımı arasında çekişmeli geçen bir turnuvadan sonra sona erdi.
Dört gün boyunca süren turnuvada günde bir tekler ve bir çiftler maçı yapıldı. Henüz 14 yaşında olsa da, okulunu 18 yaş turnuvasında temsil etmek için seçilen Eliz, oynadığı tüm tekler ve çiftler maçlarını set vermeden kazanarak eğitim gördüğü Talbot Heath okulunu en iyi şekilde temsil etti.

Kupanın kazanılmasına büyük katkı sağladı
Eliz turnuvanın son günü, başabaş giden turnuvada, okulunun turnuvayı kazanmasında çok önemli rol oynadı. Final maçını İngiltere’nin 18 yaşta çok iyi oyuncularından Kathrine Weymouth’a karşı oynayan ve kaybetmesi beklenen Eliz, oynadığı inanılmaz güzel oyunu ile maçı 6-2 ve 6-2 lik setlerle 2-0 alarak takımının öne geçmesini sağladı. Hemen ardından çiftler maçınıda kazanan Eliz, okulunun kupayı kaldırmasına büyük destek verdi.
Eliz, kendisine destek veren Ardan Gıda Ltd, Atakan Ticaret Ltd, Gıda Şirketi Ltd, Metgin Ltd ve Oero Trading Ltd direktörlerine de teşekkürlerini iletti.

Bu haber toplam 1374 defa okunmuştur