Eliz kortlara geri döndü

Eliz kortlara geri döndü

Eğitimi için bir süredir müsabakalara ara veren Eliz Maloney Yorgancı, Nottingham’da düzenlenen British Tour organizasyonunda yarı final oynadı.

A+A-

Ülkemizin yıldız tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı uzun bir aradan sonra kortlara geri döndü.  İlerleyen yıllarda, gerekir eğitimine devam edebilmesi amacıyla, A-Level sınavlarına yoğunlaşabilmek için resmi müsabakalara ara veren Eliz, çok başarılı geçen sınavlarının ardırdan kortlara geri döndü. İlk turnuvasına İngiltere Tenis Federasyonu’nun Nothingham şehrinde düzenlediği “British Tour” turnuvasına katılarak başlayan Eliz, yarı finale çıkarak büyük başarı gösterdi.

 

Eliz: “Profesyonelliği deneyeceğim”

Genç tenisçimiz turnuvadan sonra yaptığı açıklamada, sınavları süresince çalışmalarını hiç aksatmadığını, ancak turnuva oynamadığından maç eksiği olduğunu ifade etti. Amacının bundan sonra eğitimine ara vererek tenise odaklanmak ve profesyoneliği denemek olduğunu belirten Eliz, önümüzdeki aylarda uluslararası turnuvalarda boy göstermeyi planlıyor.

Seçtiği yolun çok zor olduğunu söylese de, hedefinin hiç değişmediğini, dünya çapında bir tenisçi olmak olduğunu vurgulayan Eliz, “Yıllar önce değerli hocam merhum Yusuf Yönlüer ile bu yola çıktığımızda hayalimiz Wimbledon’da Centre Court’ta oynamaktı. Son üç yıl Junior Wimbledon’da oynayarak bunu biraz başarsamda amacım Yusuf hocam ile kurduğumuz bu hayali gerçekleştirmektir” dedi.

Bu haber toplam 1827 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.