1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Elit Akademi” çalışıyor
“Elit Akademi” çalışıyor

“Elit Akademi” çalışıyor

Basketbol Federasyonu tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan tarama sonucu oluşturulan 45 kişilik “Elit Basketbol Akademi” oyuncu grubu, deneyimli antrenörler eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından Nisan ayı içerisinde bölgelerde yapılan oyuncu taramaları sonucunda “Elit Basketbol Akademi” adı altında belirlenen sporcular Sırbistan’ın Kızılyıldız takımından Vaselin Draskisevic, Makedon Petar Markovic ve Malta’dan Branislav Vukovic nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor. Küçük, yıldız ve genç kategorilerinde yer alan 45 kişilik oyuncu grubu 16 – 24 Haziran tarihleri arasında deneyimli antrenörler nezaretinde iki grup halinde çalışmalarını sürdürecek.

İki grup halinde çalışıyorlar
Bölgelerde yapılan taramalar sonucunda belirlenen 45 kişilik oyuncu grubu ikiye ayrılarak sabah 09.00 – 11.00 ve akşam üzeri 18.00 – 20.00 saatleri arasında deneyimli antrenörler tarafından eğitiliyorlar. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen çalışmalarda antrenörler oyuncuların teknik ve stratejik yönde gelişimi için çalışmalar yaptırırken, belirtilen hareketlerde ufak yanlışlarda oyunu durdurulup hareketin tam olarak yapılmasını sağlıyorlar. Yapılan bireysel çalışmalar sonucunda oyuncuların hangi bölgede daha etkili oldukları ve iyi oynayabildikleri gözlemlenerek mevkilerinin de tespit edilmesi amaçlanıyor.

Ağustos’ta Sırbistan’da kamp
Deneyimli antrenörler Draskisevic, Markovic ve Vukovic 24 Haziran Çarşamba gününe kadar gruba eğitim vermeye devam edecekler. Üç antrenör Temmuz ayı içerisinde adaya iki kez daha gelip grubun çalışmalarını yaptıracaklar. Ağustos ayı içerisinde de grup Sırbistan’ın Kızıl Yıldız takımının kamp tesislerine giderek 1 hafta daha çalışma yapacak ve karşılaşmalar oynayacaklar. Çalışmaları KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ Nasıroğlu ve federasyon Asbaşkanı Ahmet Sütçü yakından takip ediyor. Antrenmanlarda ayrıca Mağusa Gelişim Akademisi büyük erkek takım koçu Arkan Arşehit de görev alıyor.

Nasıroğlu: “Öncelikli hedef milli takım”
Çalışmalar hakkında bilgi veren Nasıroğlu yapılan tarama sonucu oluşturulan 45 kişilik oyuncu grubunun 16-24 Haziran tarihleri arasında çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Nasıroğlu oluşturdukları havuz ile hem geleceğin milli takımını oluşturmak hem de kulüplere sporcu yetiştirme amacında olduklarını belirtti. Öncelikli hedeflerinin milli takım olduğunu belirten Nasıroğlu, ileride bir gün ambargoların kalkması halinde en azından hazırlıklı olma adına böyle bir çalışmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur