1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ELEKTRİKTE İNDİRİM
ELEKTRİKTE İNDİRİM

ELEKTRİKTE İNDİRİM

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, elektrik tarifelerinde yüzde 36’ya varan indirime gidildiğini açıkladı.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, elektrik tarifelerinde yüzde 36’ya varan indirime gidildiğini açıkladı. Bugün saat 16.00’da elektrikte indirim gündemiyle toplanan Bakanlar Kurulu, 3.5 saatlik toplantının ardından saat 19.30’da sona erdi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Elektik Kurumu yetkililerinin de katıldığı toplantıda elektrik fiyatlarıyla ilgili ayrıntılı değerlendirmeler yaptıklarını anlatarak, bu değerlendirmeleri yaparken Elektrik Kurumu’nun geleceğini de düşünerek hareket ettiklerini kaydetti.

Elektrik fiyatlarında değişik kalemlerinde yüzde 36’ya varan indirimler yapıldığını anlatan Yorgancıoğlu, elektrik fiyatlarını halkın çıkarlarını da düşünerek, akaryakıtta olduğu gibi otomatiğe bağlama kararı aldıklarını da ifade etti. Yorgancıoğlu, yapılacak bir tüzükle bu mekanizmanın nasıl çalışacağının belirleneceğini ve Bakanlar Kurulu’nun bu tüzüğü onaylayacağını ifade etti.

Çevre kirliliğini önleme adına mevcut stoklar bittikten sonra elektrik üretimi için yüzde 1 kükürt içeren yakıt kullanılması kararı alındığını da anlatan Yorgancıoğlu, filtre konusunda Elektrik Kurumu yöneticilerinin çalışma başlatması yönünde de karar aldıklarını dile getirdi.

Yorgancıoğlu, ayrıca LPG gazda her tüp için 4 TL’lik indirim yapıldığını ifade etti.

Bakanlar Kurulu’nun bu indirimlere giderken Elektrik Kurumu’nun yatırım yapması, borçlarını ödemesi ve bazı iletim hatlarını değiştirmesi yönündeki ihtiyaçları da göz önüne aldığını anlatan Yorgancıoğlu, tarifeler yeniden oluşturulurken Elektrik Kurumu yetkilileri ve yönetim kurulu ile istişare halinde hareket edildiğini belirtti.

Akaryakıtın ucuzladığı ve devletin bunu halka, sanayiciye, iş insanlarına, hizmet sektörlerine yansıttığı bu ortamda iş insanlarını halka sundukları mal ve hizmetlerin fiyatlarını yeniden değerlendirmeye çağıran Yorgancıoğlu, bu kararların halkın bütününe yansıdığı sürece anlamı olacağını kaydetti.

Yorgancıoğlu, “Halkımızın buna hakkı vardır ve biz tabii ki bunun takipçisi olacağız” dedi.

İNDİRİM NASIL OLACAK?

Bakanlar Kurulu’nun kararına göre ilk 250 kws’ye kadar konut tarifesi yüzde 2 indirimle 45 kuruştan 44 kuruşa; 250-500 kws arası konut tarifesi yüzde 12.7 indirimle 55 kuruştan 48 kuruşa; 501-750 kws arası konut tarifesi yüzde 22,4 indirimle 67 kuruştan 52 kuruşa ve 751 kws üzeri konut tarifesi yüzde 35,7 indirimle 84 kuruştan 54 kuruşa düştü.

Alınan kararla ticari, turizm ve endüstri tarifelerinde yüzde 16–17 indirime gidilirken, sokak ışıkları için alınan bedel yüzde 19,6 düşürüldü.

VETERİNER HİZMETLERİ YASA TASARISI İLE MERKEZİ CEZAEVİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YASASI DA KABUL EDİLDİ

Yorgancıoğlu, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, 6–7 belediyenin bütçesini görüşerek karara bağladıklarını da belirtti.

Yorgancıoğlu, toplantıda, hayvancılık alanında yaşanan sorunları aşabilmek adına Veteriner Hizmetleri Yasa Tasarısı’nı ve Merkezi Cezaevi’ndeki koşulları dünya standartlarına ulaştırabilmek adına Merkezi Cezaevi Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yasa Tasarısı’nı kabul ettiklerini kaydetti.

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında onaylanan tarife şöyle:

 

(tak)

Bu haber toplam 4872 defa okunmuştur