1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. 'Elektrik bedava'
Elektrik bedava

'Elektrik bedava'

FAB Ltd'ten yenilenebilir enerji sistemleri

A+A-

Elektrik Kurumu (KIB-TEK) ile Yüksek Enerji Kurulu onaylı güneş panelleri FAB LTD ayrıcalığı ile showromlarda yerini aldı.  Güneş ışığından elektrik üreten paneller kısa zamanda ve kaliteli işçilikle monte edilebilirken solar sistemlerin hem konutlarda hem de iş yerlerinde kullanılabileceği vurguladı.


Levent ÖZDAĞ

FAB Limited bünyesinde kurulan “FAB Solar Enerji Sistemleri” piyasaya yeni ürünleri ile iddialı bir giriş yaptı, solar enerji sistemleri konusunda hizmet vermeye başladı. Elektrik Kurumu (KIB-TEK) ile Yüksek Enerji Kurulu onaylı güneş panelleri FAB LTD ayrıcalığı ile showromlarda yerini aldı.
Güneş ışığından elektrik üreten paneller kısa zamanda ve kaliteli işçilikle monte edilebilirken solar sistemlerin hem konutlarda hem de iş yerlerinde kullanılabileceği vurguladı.

FAB LTD Planlama ve Pazarlama Müdürü Aytunç Bahşi YENİDÜZEN’e konuşurken sistemin ilgi çektiğini ve kısa zamanda ciddi oranda satışı olduğuna dikkat çekti.

Aytunç Bahşi şunları söyledi:  “Halk dilinde sistem sayacı geriye çevirir diyebiliriz. Kurulan sistemin büyüklüğüne göre bir aylık bir de yıllık üretimi var. 3 KW bir sistem kurularsa aylık ortalama 410 KW üretim sağlanır. 410 KW direk şebekeye gidecek ve eve geldiği zaman kişi elektrik kullanmaya başladığında ayni anda kullanılan enerjiyi geri alacak. Şebekeye verdiğini veya sayaca verdiğini üretim sayesinde geri alıyorsun. Elektrik tüketimi ile ilgili KIB-TEK’e maktu ücret dışında bir ödeme yapılmaz. Sadece 45 TL’lik bir ücret ödenir. KIBTEK’e ödenecek elektik ihtiyacını karşılar.”

Avrupa sertifikalı
“Paneller 25 yıl garantilidir, Inverter de 5 yıl garantilidir. 25 yıl garantili olması müşterinin ileri yatırımı açısından çok önemlidir. Paneller ayrıca 25 yıl sonra % 80 enerji üretimine düşüyor. Bütün paneller ve her parça Avrupa standartlarına göre ve özel 7 tane Avrupa sertifikaları ile beraber getirilmiştir.”

Hava kapalı sıkıntı yok
“Bu sistem konutlar ve iş yerleri için iki tip kurulma şekline sahiptir. Konutlarda tam ihtiyacınıza uygun bir sistem kurarsanız bire bir elektriği karşılayacak bir durumda olacak. %10-15 daha güçlü bir sistem kurulursa kullanılmayan elektrikli eşyaları da kullanmaya başlanır. Bu sistemin kurulacağı yerin konutun veya iş yerinin bu ihtiyacını günlük düşünmemesi gerekir. Bunun hesaplanması aylık veya yıllık olarak yapılması gerekir. Örneğin bugün hava güneşlidir evet bedava kullanacağım, yarın bulutlu ise cepten gidecek diye düşünmemeliyiz. Bu ihtiyaç aylık ve sizin kullanacağınız ihtiyaca göredir. Yani hava kapalı ise sistemden endişe edilmesine gerek yoktur.”

KIB-TEK ve yüksek enerji kurulu onaylı
“Sistemi kurmak ek bir yük değildir. Yani insanların kafasında hem KIB-TEK’e ödeyeceğim hem de sistemi ödeyeceğim fikri var. Bu doğru değildir. Ekstradan başka ödeme yapma gibi bir sıkıntı olmayacak. Standart sayaç kirası, maktu ücreti dışında bu da 45 TL’dir başka ücret ödenmez. Sistem kendi malınıza ödeme yapıyor gibi düşünün. Borcunuz da bittiğinde mal sizindir. Sistemleri 3 faz veya 5 faz olarak kurma şansımız var. 3 faza sahip evlerde ise 7 KW kadar KIB-TEK ve Yüksek Enerji Kurulu’nun belirlediği kıstaslar neticesinde 10 KW’a kadar kurma şansına sahibiz.”

Ödeme kolaylığı
“Ödeme imkânları ile ilgili peşin ödeme yapılabilir veya ayni zamanda bütün bankaların yenilenebilir enerji sistemlerine özel uyguladığı faiz oranları ile kredi veriyorlar. Kredilerle ödeme şansı da vardır. Örneğin 3 KW’lık bir sistem kurulacaksa bir konuta 100 avro yani 300 TL gibi bir taksit ile ödeme şansına sahiptir. İş yerlerinde talep ettikleri kadar büyük sistem kurabilme hakkına sahibiz. Kurulacak çatının veya yerin uygun olması kaydı ile kurma yetkimiz vardır. Konut veya iş yerinin önceden keşfi yapılarak oraya uygun sistem teklif edilir ve takılır.”

Elektrik üretimi
“Ülkelere göre üretim oranı değişir. 100 yıllık araştırmalar sonucu yapılan yani güneşi ne kadar gören bir ülke veya kış ayları ne kadar sürer gibi. Bizim ülkemizde ortalama % 65 gibi bir üretim oranı vardır. Kış ayında havanın kapalı olduğu günler de bu hesaplamanın içine girmiştir. Kısaca zaten ödenen elektriği kendiniz üreterek bedava elektrik sağlanır.”

Bu haber toplam 2935 defa okunmuştur